Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Τα ανθυγιεινά λιπαρά µας ρίχνουν και τη διάθεση

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε λιπαρά αντιµετωπίζουν αυξηµένο κίνδυνο κατάθλιψης, σύµφωνα µε νέα ισπανική έρευνα.


Οι ερευνητές των Πανεπιστηµίων της Ναβάρα και της Λας Πάλµας στα Κανάρια Νησιά µελέτησαν για έξι χρόνια τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας περισσότερων από 12.000 εθελοντών, από τους οποίους κανείς δεν έπασχε από κατάθλιψη στην αρχή της έρευνας, και διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερα τρανς λιπαρά κατανάλωνε κάποιος τόσο φαινόταν να επιβαρύνει την ψυχική υγεία του, εµφανίζοντας σηµαντική αύξηση (έως και 48%) του κινδύνου εµφάνισης κατάθλιψης σε σχέση µε αυτούς που δεν κατανάλωναν τέτοια λίπη.

Από την άλλη, οι επιστήµονες διαπίστωσαν ότι ορισµένες µεσογειακές τροφές, όπως το ελαιόλαδο, που είναι πλούσιες σε ω-9 λιπαρά οξέα µπορούν να µειώσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips