Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Μόνιμη Αντιθαμβωτική Επίστρωση Γυαλιών Με Ένα Πέρασμα

Είναι γνωστό, σχεδόν σε όλους, το φαινόμενο των θαμπωμένων γυαλιών, όταν κάνει κρύο έξω, είτε από την ανάσα σας, είτε από τη διαφορά θερμοκρασίας όταν μπαίνετε σε ένα ζεστό μέρος.
Επιτέλους, μια ομάδα Καναδών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Laval δημιούργησαν μια πραγματικά μόνιμη, αντιθαμβωτική επίστρωση, που δεν είναι μόνο φιγούρα και καθόλου αποτέλεσμα.

Σε αντίθεση με τις άλλες αντιθαμβωτικές λύσεις στην αγορά, η βασισμένη σε αλκοολούχο πολυβυνίλιο αντιθαμβωτική επίστρωση, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Laval, χρειάζεται να εφαρμοστεί στα γυαλιά μόνο μία φορά.
Ένα πέρασμα και οποιαδήποτε διάφανη, γυάλινη ή πλαστική επιφάνεια δε θαμπώνει ποτέ. Φυσικά, αυτό ισχύει και για παρμπρίζ αυτοκινήτων, φωτογραφικούς φακούς κλπ.
Δεν είναι μαγεία φίλοι μου, είναι επιστήμη, αν και όπως είναι γνωστό κάθε επαρκώς εξελιγμένη επιστήμη, μοιάζει με μαγεία.
Η ίδια η αντιθαμβωτική επίστρωση αποτελείται από αλκοολούχο πολυβυνίλιο, το οποίο είναι μια υδρόφιλη χημική ένωση, που αναγκάζει τα μεμονωμένα σταγονίδια από τη συμπύκνωση να διασκορπιστούν.
Προτού μπορέσει να εφαρμοστεί σε μια επιφάνεια, όμως, στρώνεται πρώτα μια βάση από τέσσερα διαδοχικά στρώματα μορίων σιλικόνης, μέσω μια διαδικασίας ατμοσφαιρικού πλάσματος.
Αυτά τα στρώματα ενώνονται το ένα με το άλλο, αλλά επίσης επιτρέπουν και στο αλκοόλ να συνδεθεί μαζί τους, εξασφαλίζοντας την σκληρότητα, την αντοχή και τη διάρκεια της συνδυασμένης επίστρωσης.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους ερευνητές και τους κατασκευαστές οπτικών έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ακούγεται αρκετά καλό. Είναι πολύ εκνευριστικό να μπαίνεις σε ένα ζεστό κατάστημα από το κρύο και ξαφνικά να μη βλέπεις τίποτα.
Ας ελπίσουμε αυτό το υλικό να βγει στη μαζική παραγωγή σύντομα.

dailytech.gr   Πηγή: Dvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips