Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Πες μου το χαρακτήρα σου να σου πω από τι θα αρρωστήσεις

Η αισιοδοξία παχαίνει, η επιθετικότητα προκαλεί καρκίνο,
το άγχος προκαλεί έλκος και η ντροπή έμφραγμα
Τέσσερις κοινοί τύποι προσωπικοτήτων και οι παθήσεις που συνδέονται με καθέναν από αυτούς.
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας μπορούν να αποκαλύψουν τις παθήσεις που ενδέχεται να αναπτύξουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σειρά επιστημονικών μελετών, οι οποίες, συνδυάζοντας γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, συνδέουν τα ιδιαίτερα πνευματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά των ατόμων με τις ασθένειες που συχνά τους ταλαιπωρούν. Ιδού τέσσερις κοινοί τύποι προσωπικοτήτων και οι παθήσεις που συνδέονται με καθέναν από αυτούς:


Παχυσαρκία για τους αισιόδοξους

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ντοσίσα στο Κιότο της Ιαπωνίας αξιολόγησαν υπέρβαρους άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι ακολουθούσαν εξάμηνο πρόγραμμα απώλειας βάρους που συμπεριλάμβανε διατροφή, άσκηση και ψυχολογική υποστήριξη. Διαπίστωσαν ότι όσοι εκτιμήθηκαν ως αισιόδοξοι έχασαν το λιγότερο βάρος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συνέβη επειδή οι ασθενείς που έβλεπαν τη θετική πλευρά της ζωής έτειναν να ξεχνούν το πρόβλημα βάρους που αντιμετώπιζαν και ενέδιδαν στους πειρασμούς.

Ελκος στομάχου για τους αγχώδεις

Έρευνες του πανεπιστημίου Ρενέ Ντεκάρτ στο Παρίσι και του Κέντρου για τον Εθισμό και την Ψυχική Υγεία στο Τορόντο, διαπίστωσαν ότι τα άτομα με αγχώδη προσωπικότητα εμφανίζουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν έλκος στομάχου. Οι εξαρτημένοι και συναισθηματικά ασταθείς άνθρωποι συχνά καταναλώνουν αλκοόλ, καπνίζουν, διατηρούν άτακτες διατροφικές συνήθειες και παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου. Όλα αυτά οδηγούν σε μεγαλύτερη παραγωγή οξέων του στομάχου, η οποία μπορεί να προκαλέσει έλκος.

Καρκίνος του μαστού για τις εριστικές γυναίκες 

Η εχθρική, επιθετική συμπεριφορά είναι ένα από τα λιγότερο «υγιή» χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα ενός ατόμου. Έρευνα του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου της Κηφισιάς σε 448 γυναίκες που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για καρκίνο του μαστού, διαπίστωσε ότι όσες είχαν επιθετική προσωπικότητα ήταν περισσότερο πιθανό να διαγνωστούν με την ασθένεια. Το ίδιο έδειξε και έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Κρέιτον στη Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών σε 61 άνδρες με καρκίνο του παχέος εντέρου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η επιθετικότητα και ο θυμός καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τον οργανισμό πιο ευάλωτο σε ασθένειες.

Εμφραγμα ή εγκεφαλικό για τους ντροπαλούς 

Οι άνθρωποι με συνεσταλμένη προσωπικότητα εμφανίζουν 50% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τριακονταετή μελέτη του πανεπιστημίου Νορθγουέστερν στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών οι συνεσταλμένοι άνθρωποι συνήθως έχουν ζήσει σε ένα υπερβολικά προστατευμένο περιβάλλον και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τις νέες καταστάσεις με ιδιαίτερο άγχος. Επιπλέον, μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε ότι τα ντροπαλά άτομα είναι περισσότερο ευάλωτα σε ιογενείς λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα, με το άγχος να διαδραματίζει και σε αυτή την περίπτωση κεντρικό ρόλο.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips