Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Εξοικονόμηση Χρόνου Και Χρήματος: Στρίψτε Μόνο Δεξιά.


Ο  Bob Stofell, αντιπρόεδρος της μεταφορικής εταιρείας UPS, αποκάλυψε έναν ασυνήθιστο τρόπο για εξοικονόμηση χρήματος και χρόνου: σταματήστε να στρίβετε αριστερά.
Οι μηχανικοί χαρτογράφησαν κάθε δρομολόγιο και έδωσαν οδηγίες κατεύθυνσης στους οδηγούς μόνο με δεξιές στροφές.
Η φαινομενικά ανόητη στρατηγική απέδωσε: Το λογισμικό της UPS απάλειψε 20,4 εκατομμύρια μίλια από τα δρομολόγια τον προηγούμενο χρόνο ενώ παρέδωσαν 350.000 περισσότερα πακέτα. Επίσης μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά 20.000 τόννους.
Δεν το πιστεύετε? Το δοκίμασαν και στην εκπομπή Myth Busters. Στην εκπομπή είχαν οδηγούς στην ίδια διαδρομή, με μερικούς να κάνουν δεξιές στροφές και άλλοι αριστερές. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια.
Γιατί αυτό έχει αποτελέσματα? Ο Stoffel  λέει για διάφορους λόγους. Το να στρίβεις δεξιά μειώνει τις καθυστερήσεις και τους κινδύνους.  Αν ένας οδηγός κολλήσει περιμένοντας τα άλλα αυτοκίνητα να περάσουν με  αναμμένο το αριστερό φλας , θα καθυστερήσει. Η έκθεση στην κίνηση των αυτοκινήτων επίσης είναι εύκολος τρόπος να τρακάρεις από πλάγια με κάποιον που δεν είδες, ειδικά αν οδηγάς ένα μεγάλο φορτηγό.
Δείτε παρακάτω το βίντεο από την σχετική εκπομπή Myth Busters

Βύρων Παπαδόπουλος   dailytech.gr  Πηγή: businessinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips