Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Δεν έχει μέλλον μια χώρα που σκοτώνει το παρελθόν της.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν με τις πολύμηνες εργασίες του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, ανάμεσά τους και ο Βωμός των Δώδεκα Θεών, θα ξαναθαφτούν!!! σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.


Για την επανακατάχωση θα χρησιμοποιηθούν φύλλα μολύβδου, στρώματα άμμου και χαλικιού, για την προστασία των αρχαίων από τους κραδασμούς, ενώ το θέμα θα ξαναεξεταστεί μετά από μια πενταετία.

Στα έργα που ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη διαδρομή Ομόνοια – Μοναστηράκι του ΗΣΑΠ, το πλέον προβεβλημένο εύρημα είναι ο Βωμός, που αποτελούσε το «Σημείο Μηδέν» των Αρχαίων, αφού από εκεί μετρούσαν τις αποστάσεις.

Οι ανασκαφές ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο και πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή από την έξοδο της σήραγγας Μοναστηράκι προς Θησείο μέχρι τη σήραγγα που χρησιμοποιείται ως μια από τις εισόδους στην Αρχαία Αγορά.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι η θεμελίωση της Στοάς Ελευθερίου Διός και της οδού των Παναθηναίων, τμήμα υστερωμαϊκού κτιρίου, κατάλοιπα αρχαίου εργαστηρίου λιθοξοΐας, πηγάδι, φρέαρ, θαλαμωτός μυκηναϊκός τάφος κ.ά.

real.gr


Ας αναρωτηθούμε πως θα έπρατταν σε παρόμοια περίπτωση σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα και...ας χτυπήσουμε με φόρα το κεφάλι μας στον τοίχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips