Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Οι συσκευές που κινούνται με τη σκέψη!!!


Επιστήμονες στις ΗΠΑ, έχουν ήδη επιδείξει ότι "ηλεκτρο-φλοιο-γραφικά"("electrocorticographic") σήματα από τον εγκέφαλο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τον χειρισμό μιας εξωτερικής συσκευής.


Οι τεχνικές που αναπτύσσονται από τον Daniel Moran στο Washington Πανεπιστήμιο και από τον Eric Leuthardt από το νοσοκομείο Barnes-Jewish, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τεχνητά ανθρώπινα μέλη που μπορούν να ελεγχθούν μόνο από την σκέψη.

Aπό μελέτες πάνω σε ζώα, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ειδικά νευρικά κύτταρα ενεργοποιούνται πριν το ζώο κάνει μια συγκεκριμένη κίνηση. Με την πρόκληση αυτών των ηλεκτρικών σημάτων από αυτά τα κύτταρα είναι δυνατό να προβλεφθεί η κίνηση πριν καν γίνει. Η ίδια πληροφορία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κάνει ένα τεχνητό μέλος να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο.
Ο Moran και οι συνάδελφοί του μέτρησαν τα νευρωνικά σήματα τοποθετώντας ένας πλέγμα καλωδίων πάνω στην επιφάνεια του εγκεφάλου (όπως δείχνει και η εικόνα). Αυτή η μέθοδος που ονομάζεται "electrocorticography" ("ηλεκτροφλοιογραφία") δίνει καλύτερα αποτελέσματα από την ηλετκροεγκεφαλογραφία και είναι επίσης και λιγότερο οδυνηρή.
Βήμα, βήμα, η επιστήμη χτίζει ένα μέλλον δυνατοτήτων πέρα από την φαντασία. Το ερώτημα είναι πάντα, το κατά πόσο η Ηθική και η Δεοντολογία του Ανθρώπου δυναμώνει παράλληλα για να αποτρέψει την κακή και ιδιοτελή χρήση αυτής της γνώσης.
SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips