Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Ρομπότ Πετάει Μιμούμενο Τις Κινήσεις Των Πουλιών


Τα αληθινά πουλιά το κάνουν να μοιάζει εύκολο, αλλά αποδεικνύεται το πως το να κάνεις κάτι να μπορεί να πετάει κουνώντας μόνο τα φτερά του είναι απίστευτα δύσκολο. 


Αυτό δεν αποθάρρυνε όμως τους τεχνικούς της εταιρείας Festo's Bionic Learning Network από το να δημιουργήσουν τον κομψό αυτόνομο Γλάρο, που μπορεί να πετά χωρίς άλλη προώθηση εκτός από τα φτερά του.

Φαίνεται πως η αναλογία της επιφάνειας των φτερών και του βάρους είναι κρίσιμη, έτσι η εταιρεία έφτιαξε το ομοίωμα του πουλιού. 

Το SmartBird βάρους μόνο μισού κιλού με μεγάλο άνοιγμα φτερών δύο μέτρων. 


Το να πετάει μόνο του είναι εντυπωσιακό, αλλά  to SmartBird μπορεί επίσης να απογειωθεί και να προσγειωθεί χωρίς βοήθεια, ενώ ο έλεγχος της πτήσης γίνεται από το έδαφος με ασύρματη τεχνολογία ZigBee και πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι πολύ όμορφο.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον καταπληκτικό τρόπο κίνησης των φτερών και τις λεπτομέρειες του μηχανισμού του.dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips