Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Μέτρηση σακχάρου με... USB


Μία νέα τεχνολογία που βοηθά στην καλύτερη παρακολούθηση του σακχάρου και τελικά στην ρύθμιση του διαβήτη, κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα USBstick το οποίο δέχεται την ταινία μέτρησης, συνδέεται άμεσα στον υπολογιστή και με ειδικό λογισμικό κρατά αυτόματα ημερολόγιο.
«Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι ασθενείς που χρησιμοποιούν λογισμικό διαχειρίζονται το διαβήτη τους πιο σωστά», ανέφερε ο ειδικός διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας.

Ο μετρητής ContourUSB, όπως ονομάζεται μοιάζει με USBstick, διαθέτει ειδική εσοχή που μπαίνει η ταινία μέτρησης με το αίμα, και ακολούθως τοποθετείται στη θύρα του υπολογιστή. Ακολούθως, το ειδικό λογισμικό λαμβάνει τη μέτρηση και την καταγράφει σε λίστα που μπορεί κάποιος ασθενής ή ο γιατρός να παρακολουθεί τις ακριβείς αυξομειώσεις του σακχάρου και αναλόγος να ρυθμίζει τη δόση του φαρμάκου του ή να μεταβάλλει τις διατροφικές του συνήθειες.
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips