Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Οι ΗΠΑ ανησυχούν:"Παντοδύναμη η Κίνα μέχρι το 2020"

Τροφοδοτούμενη από την άνθηση της οικονομίας της, η στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας την τελευταία δεκαετία έχει ξεπεράσει πλέον τις προβλέψεις των ΗΠΑ.

Μερικοί παρατηρητές της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Κογκρέσου, σημειώνουν με ανησυχία ότι η αύξηση των κινεζικών αμυντικών δαπανών συμπίπτει με τα σχέδια της Ουάσινγκτον για σημαντικές αμυντικές περικοπές.

Η ετήσια αξιολόγηση του Υπουργείου Άμυνας προς το Κογκρέσο σχετικά με την αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Κίνας,εκπέμπει ανησυχία,ειδικά για τις δυνατότητες που φέρεται να έχει αναπτύξει η Κίνα και στον κυβερνοπόλεμο. Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, το 2010 - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τους υπολογιστές της κυβέρνησης των ΗΠΑ - αποδίδονται στην Κίνα.

Αν και το stelath αροσκάφος J-20 ανέφερε η έκθεση, δεν θα είναι σε «πραγματική επιχειρησιακή ικανότητα» πριν από το 2018,τα πράγματα είναι προφανώς ανησυχητικά για τις ΗΠΑ,που εκτιμούν ότι η Κίνα κλείνει σταθερά το τεχνολογικό χάσμα με τη Δύση.

Το Πεντάγωνο πιστεύει ότι παρά την πρόοδο το Πεκίνο δεν αναμένεται να είναι σε θέση να προβάλλει και να διατηρήσει μεγάλες δυνάμεις σε υψηλής έντασης πολεμικές επιχειρήσεις μακριά από την Κίνα πριν από το 2020.Αλλά πόσο μακριά είναι το 2020;

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips