Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Κάνουν «πάρτι» οι τραπεζίτες με τα δικά μας λεφτά!

Την ώρα που οδηγούν τον ελληνικό λαό σε αξαθλίωση, αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια, πηρούνια, μαχαίρια, πιάτα και ό,τι άλλο θέλετε. Και να φανταστεί κανείς ότι το έργο που προσφέρουν είναι... ΜΗΔΕΝ!
Οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους. Μέσα σε 3 χρόνια έχουν πάρει πάνω από 110 δισ.ευρώ ενσχύσεις. Έτσι γίνομαι και εγώ τραπεζίτης. Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία που κυκλοφορούν (και αν δεν είναι έτσι, "ιδού πεδίο δόξης λαμπρό" για την Εθνική Τράπεζα να το διαψεύσει), οι κύριοι αυτοί παίρνουν όσα θα έπαιρναν τουλάχιστον 20.000 άνεργοι.
Ας τους πάρουμε έναν-έναν με τη σειρά...♦ Γιώργος Προβόπουλος -διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος- 4.051.049 ευρώ το χρόνο.Περισσότερα και από τον Μπεν Μπερνάνκε,τον κεντρικό τραπεζίτη των ΗΠΑ.

♦ Απόστολος Ταμβακάκης -διοικητής Εθνικής τράπεζας- 270 χιλιάδες ως καθαρή αμοιβή και 370 χιλιάδες υπό τη μορφή bonus, δηλαδή 640 χιλιάδες ευρώ. Οι απολαβές του αντιπροέδρου ανέρχονται σε 230 χιλιάδες και μαζί με το bonus στις 600 χιλιάδες ευρώ. Οι γενικοί διευθυντές κ.κ. Τουρκολιάς, Λεόπουλος, Χριστοδούλου κ.ά. λαμβάνουν βασικές απολαβές 250, 170 και 180 χιλιάδες αντίστοιχα ενώ μαζί με τα bonus θα φθάσουν τα 350 με 400 χιλιάδες ευρώ. Τα συνολικά bonus σε 16 άτομα αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα πληρώνονται ασφάλιστρα στην διοίκηση τον χρόνο από 5 χιλιάδες ευρώ έως 28 χιλιάδες ευρώ (στην περίπτωση του κ. Τουρκολιά).
Συνολικά στην Εθνική δόθηκαν περίπου 50 εκατ.ευρώ σαν μπόνους.

♦ Ξ. Νικήτας -πρόεδρος Eurobank- 164 χιλιάδες ευρώ και bonus 250 χιλιάδων ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Νανόπουλος 135 χιλιάδες ευρώ βασικές αποδοχές και bonus 770 χιλιάδων ευρώ, ενώ οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι Μπαλλής, Κολακίδης και Καραμούζης εμφανίζουν βασικές αποδοχές 135 χιλιάδες και bonus 650 χιλιάδες. Στους γενικούς διευθυντές τα bonus φθάνουν τις 150 με 180 χιλιάδες ευρώ. Επίσης έχουν δοθεί και stock options 456 χιλιάδες μετοχές στον Ν. Νανόπουλο και 354 χιλιάδες σε κάθε ένα από τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.

♦ Μ. Σάλας -πρόεδρος Πειραιώς- 1,98 εκατ. ευρώ το χρόνο βασικό μισθό και 1,15 εκατ. έκτακτα, δηλαδή σύνολο περίπου 3,2 εκατ. ευρώ. Επίσης διαθέτει και πρόγραμμα συνταξιοδότησης 22 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των υπόλοιπων στελεχών της κορυφής της διοικητικής πυραμίδας, ο κ. Θ. Πανταλάκης λαμβάνει βασικές αποδοχές 870 χιλιάδες ευρώ και bonus 530 χιλιάδες ευρώ.

♦ Τα 3 εκατ. ευρώ φτάνουν οι βασικές απολαβές των μελών του ΔΣ της ALPHA BANK. Κατά καιρούς διανέμονται πολλά stock options (περί τα 2,9 εκατ. μετοχές, οι οποίες μοιράζονται σε 245 στελέχη).

♦ Στην Aspis ο εκάστοτε επικεφαλής λαμβάνει 600.000 ευρώ ετησίως.

♦ Στη Citybank ο εκάστοτε επικεφαλής λαμβάνει 300.000 ευρώ ετησίως.

Τα στοιχεία δεν αφορούν όλες τις τράπεζες, γιατί φαίνεται πως σε κάποιες είναι επτασφράγιστο μυστικό τα πόσα παίρνουν τα στελέχη. Αυτά τα τρελά ποσά κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Εάν δεν είναι έτσι, η Εθνική Τράπεζα πρέπει να βγάλει τα πραγματικά στοιχεία στη δημοσιότητα. Κι εμείς ευχαρίστως να τους ζητήσουμε συγγνώμη εάν τα παραπάνω στοιχεία είναι ψευδή. (Σιγά μην τα βγάλει).
onair24.gr
Πηγή: http://planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips