Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Κλέβουν το νερό από δεξαμενή πυρόσβεσης

Κλέβουν το νερό από δεξαμενή της Πυροσβεστικής για να ποτίσουν τα ζώα τους με αποτέλεσμα η δεξαμενή να μένει άδεια. Το όλο γεγονός συμβαίνει στην περιοχή του Καλλικράτη του δήμου Σφακίων στα Χανιά και έχει προβληματίσει τόσο τη δημοτική αρχή όσο και τους κατοίκους, καθώς ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι μεγάλος, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.


2 σε ένα οι βοσκοί. Και βάζουν φωτιές για να φυτρώσει μετά φρέσκο χορτάρι για τα ζώα τους και κλέβουν και το νερό να τα ποτίσουν ώστε να δυσκολευτεί η πυροσβεστική να τις σβήσει.
Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;
Ας δούμε παλιότερα δημοσιεύματα:


Ο Καλλικράτης έμεινε… από νερό


Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι του Καλλικράτη Σφακίων, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ζουν στο δυσπρόσιτο και απομονωμένο χωριό τους ξεχασμένοι από την επίσημη Πολιτεία.
Εν έτη 2010 –και λίγο πριν την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου σχεδίου Καλλικράτης για την διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας- οι λιγοστοί κάτοικοι του Καλλικράτη Σφακίων δεν έχουν νερό ούτε για να πιούν.


Στο χωριό εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει από τη Νομαρχία ή τον Δήμο Σφακίων κανένα έργο ύδρευσης.
Έτσι από την δεκαετία του 1970 ο Καλλικράτης Σφακίων διαθέτει για τις ανάγκες άρδευσης και ύδρευσης του δύο πανάρχαιες μικρές στέρνες, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές
ανάγκες με την αύξηση της κτηνοτροφίας.

Έτσι οι κάτοικοι του Καλλικράτη είναι υποχρεωμένοι –προκειμένου να ποτίσουν τα ζώα τους και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σε νερό των νοικοκυριών τους- να μεταφέρουν νερό με βυτία με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα είτε από το Φραγκοκάστελο είτε από τα Μυριοκέφαλα.
www.neatv.gr-Β.Κ.
http://www.kritikamonopatia.gr/?p=994

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips