Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Chips που μιμούνται τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Τη δημιουργία chips που μιμούνται τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου σχεδιάζει η IBM σε εφαρμογή ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου σχεδίου, που έχει σκοπό να φέρει το μέλλον πιο κοντά.


Η εταιρεία, σε συνεργασία με την υπηρεσία ερευνών του αμερικανικού στρατού (D.A.R.P.A.) καθώς και με επιστημονικά ιδρύματα έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή "νευρωνικών" chips, τα οποία μιμούνται τη λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου και των συνάψεων που δημιουργούνται μεταξύ τους.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός υπολογιστή, η "συνδεσμολογία" του οποίου θα ξεπερνά κατά πολύ αυτή του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Υπολογίζεται δε πως ο συγκεκριμένος υπολογιστής θα έχει 10 δισεκατομμύρια "νευρώνες" και 100 τρισεκατομμύρια "συνάψεις", ωστόσο, θα έχει τον ίδιο περίπου όγκο με αυτόν του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Από τα μεγαλύτερα, ωστόσο, πλεονεκτήματά του είναι πως θα πρόκειται για έναν υπολογιστή που, παρά τις τεράστιες δυνατότητές του, η κατανάλωσή του υπολογίζεται στο 1 kilowatt.http://www.nooz.gr
neowin/pc magazin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips