Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι κυνηγοί χαλκού κόστισαν 10 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ!

Κίνδυνος και για ανθρώπινες απώλειες

Ούτε λίγο ούτε πολύ, πάνω από 120 χιλιόμετρα καλωδίων έχουν κάνει «φτερά» από το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πάτρας τα τελευταία δυο χρόνια για να βγάλουν… μεροκάματο οι γνώριμοι «κυνηγοί» του χαλκού! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων του Οργανισμού, η ζημιά ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα στην ανεξέλεγκτη πλέον δράση τους, οι συμμορίες δεν υπολογίζουν ούτε το πιθανό κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό, γιατί αφαιρούν τον χαλκό που υπάρχει στον εξοπλισμό των αυτόματων διαβάσεων, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας κι αυτό να αποτελεί άμεσο κίνδυνο για σοβαρά δυστυχήματα!

Και αφού η ηλεκτροκίνηση δεν δουλεύει, η χώρα απειλείται με επιστροφή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδότησε το έργο! Το εξωφρενικό, μάλιστα, είναι ότι ενώ το δημόσιο πλήρωσε 50.000 ευρώ ανά χιλιόμετρο για την εγκατάσταση της διπλής γραμμής ηλεκτροκίνησης, οι «κυνηγοί» του χαλκού τον πωλούν στα χυτήρια για… τέσσερα ευρώ το κιλό!

*** Παρ’ όλα αυτά, τίποτε δεν δείχνει να πτοεί τους «κυνηγούς» που συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους όπου βρουν εύκαιρο στόχο! Οι άνδρες της ΟΠΚΕ Βοιωτίας έπιασαν στα πράσα δύο άνδρες και μία γυναίκα, σε μπλόκο που είχαν στήσει στο 39ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θηβών- Λιβαδειάς, όταν έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητό τους και βρήκαν δύο κόφτες μετάλλων και χάλκινα καλώδια ηλεκτροδότησης τα οποία ομολόγησαν ότι είχαν «ξηλώσει» από ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στη Λιβαδειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips