Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

2 σκεψεις

Για τις προβλήτες

1 ) Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι στην Ελλάδα όλα πρέπει να γίνονται με αγώνα. Λες κι αν κάποιος κάνει κάτι με άνεση θεωρείται ύποπτος ! Τάχα είναι πλούσιος 'η πιο πλούσιος από μας ( που δε δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση απο κανέναν ), όχι ότι κάνει σωστά τη δουλειά του.

Είναι χαρακτηριστικό τριτοκοσμικών χωρών όπου η μεριτοκρατια έχει αντικατασταθεί απ τον πατερναλισμό, τον νεποτισμό και τις κλειστές ιεραρχίες ( των κομμάτων π.χ. ) και πρέπει πάντα να αποδεικνύεις τον πολλές φορές άδικο μισθό σου όχι με δουλειά αλλά με κλάμα.

Αυτή είναι η βάση της μίζερης καχυποψίας μας.

Από την άλλη δε μπορώ παρά να δω το δεύτερο άρθρο ( αυτό για τα λιμάνια και την κατάσταση τους ) και να αναρωτηθώ : "μα καλά : οι νομάρχες, οι δήμαρχοι και οι έπαρχοι π.χ. Μυκόνου και Σαντορίνης ( για να πάρουμε μόνο τα χρυσωρυχεία μας ) τι στο καλό κάνανε τόσα χρόνια ;

2009 ήτανε η χρονιά : Ακόμη μιλάμε για...Ξέρες ;!!!

Είναι δυνατόν το καράβι "Σι Ντα'ι'αμοντ" να βυθίζεται μέσα στην Καλντέρα της Σαντορίνης πριν λίγα χρόνια από Ξέρα ;;;;!!!!

Πόσο θα κόστιζε στις τοπικές κοινότητες να πάνε να τις ανατινάξουνε αυτές τις ξέρες κάποια στιγμούλα ;;;;!!!! Μόνο τα λεφτά που ξοδεύουνε για βαρελότα κάθε Πάσχα θα φτάνανε !

Αντί να το κάνουμε, κλαίμε για το κράτος και φυσικά βάζουμε σε κίνδυνο τοπικές κοινότητες, τους καπετάνιους ( απ τους οποίους πολλοί είναι ντόπια παιδιά μάλιστα όπως στη Σαντορίνη ).

Οι εφοπλιστές :Δε μπορούνε να βάλουνε πέντε δίφραγκα να σουλουπώσουνε πες 60 απ τα μεγαλύτερα λιμάνια που έχει η χώρα ( τα περισσότερα απ τα οποία είναι μια προβλήτα με διασκορπισμένα τα λεγόμενα "χαλίκια" - ήδη έτοιμα δηλαδή ) ; Αφού το κάνανε το 2003 για την Αθήνα ! Και είναι τμήμα των επιχειρήσεων τους ! Μαγαζιά τους να το πω λαϊκά.

Αυτά που λένε για το κράτος θα μπορούσανε να κάνανε συμφωνία με υπογραφές κι άλλες δικλίδες ασφαλείας που δε θα επιτρέπανε διαρροές Δε ξέρω.... ώρες-ώρες αναρρωτιέμαι τελικά αν η χώρα ολάκερη βρίσκεται σε ένα ντενα'ι'αλ μια άρνηση μέσα απ την οποία οι πάντες ζούνε σε ενα τεχνητό βούρκο για να δικαιολογήσουνε οτι κάνουνε μπάνιο μονάχα όταν βρέχει ( κονδύλια το κράτος ). Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Η Εξουσία κι η προβλήτα2 ) Αυτοί που είναι στο Δημόσιο είναι εμείς, φυσικά...Οι περισσότεροι Έλληνες θέλαν να δουλέψουν στο Δημόσιο, μέχρι χτες.

Οι ίδιοι άνθρωποι που κάποτε ζούσανε στα νησιά βλέπανε την προβλήτα να καταρρέει, είχανε λεφτά που είχανε βγάλει από το κρεοπωλείο τους ( 'η - να το πω πιο ειρωνικά - από τον τουρισμό του "ρουμ του λετ" ) και δε κάνανε τίποτα για να τη φτιάξουν, είναι στο Δημόσιο σήμερα και χτες. Οι ίδιοι άνθρωποι. Άρα εμείς... οικογένεια, φίλοι, γνωστοί κοκ.


Τα παιδιά μας πάνε Αθήνα, παίρνουνε πτυχίο πολιτικών επιστημών στο πάντειο, γίνονται διπλωμάτες ( δίχως να ξέρουν καθόλου ξένες γλώσσες ) διορίζονται μέσα απ το κόμμα στην Αγγλία 'η στην Αμερική, και δε κάνουν τίποτα για τον τόπο γιατί δε ξέραν οτι η χώρα είναι η προβλήτα που ο μπαμπάς τους αρνιόταν να φροντίσει (αφού θεωρούσαν κανείς δεν έβλεπε - μονοί το κράτος έπρεπε να βλέπει)...


Όλα ξεκινούν από κει. Η εξουσία δεν είναι μονάχα η περιστασιακή απόφαση, ο νόμος.

Είναι και η νοοτροπία απ την οποία πηγάζει και διακατέχεται, η λαϊκή έμπνευση κι ο διανοητικός συγχρονισμός με τους πολίτες που την πλάθει κατ ομοίωμα τους, είναι αυτή που επιβάλλει τη σχεδίαση και επιβολή συγκεκριμένων νόμων. Και κει έχουμε πρόβλημα ως λαός, θεωρούμε οτι η εξουσία μας χρωστάει γενικώς, έτσι βυθιζόμαστε σε προσωπικά παραδείγματα αλλά αγνοούμε τη φύση της και ποια η σχέση της με μας. Και για το γεγονός οτι σε πολλές περιπτώσεις η εξουσία δεν είναι εμείς, φταίμε εμείς φυσικά, όχι η εξουσία.
Η άγνοια αυτού ( ηθελημένη πολλές φορές ) είναι που δε μας αφήνει να αγαπήσουμε την Ελλάδα.

Είναι αυτό που εχει αντικαταστήσει τον πολιτισμό όλων, με την προσωπική αυθαιρεσία και τον γενικευμένο λαϊκισμό που δηλητηριάζει την Ελληνική κοινωνία και το πολίτευμα της.

Νίκος Νικολαΐδης niconicols@aol.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips