Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνα: βρέθηκαν λείψανα αλόγων και αρμάτων 3.000 ετών


Λείψανα αλόγων μαζί με τα άρματά τους βρέθηκαν στην περιοχή Λούογιανγκ της επαρχίας Χέναν και χρονολογούνται από το 700 π.Χ.
Οι αρχαιολόγοι που τα ανακάλυψαν και τα έφεραν στο φως, τα προσδιορίζουν περί το 770 π.Χ. Η ανασκαφή έγινε σε τέσσερα σημεία, του αρχαιολογικού χώρου.

Οι σκελετοί των αλόγων και τα άρματα βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση καθώς χάλκινα και κεραμικά αντικείμενα της κινεζικής δυναστείας Ζοού, μέσα από τα οποία προσδιορίστηκε η χρονολογία τους.

Αν και τα ευρήματα αυτά είναι λιγότερα σημαντικά από τα στρατιωτικά ευρήματα του 1974 της περιοχής Λιντονγκ, εντούτοις, είναι μια σημαντική ανακάλυψη αφού τα ευρήματα είναι άθικτα.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα άλογα και τα άρματα ανήκαν σε σημαντικά μέλη της κινεζικής δυναστείας. Αυτό, άλλωστε, διαφαίνεται και από τα κεραμικά και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία έχουν βρεθεί.

Εκτός από έργα τέχνης που υπήρχαν στους τάφους, η ανακάλυψη συνάρπασε τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς γιατί παρουσιάζει μια αδιαμφισβήτητη εικόνα ταφής της δυναστείας Ζοού.
Οι αρχαιολόγοι διευκρίνισαν ότι η στάση των αλόγων στον τάφο δείχνει ότι τα άλογα έχουν ταφεί νεκρά και ομοιόμορφα.
Γύρω από τους τάφους αυτούς υπήρχαν και άλλα αρχαιολογικά αντικείμενα τα οποία είχαν λεηλατηθεί από τυμβωρύχους.--
Μικρές Εκδόσεις Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips