Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Εύρηκα!» από την Ελισάβετ

«Η Έλιξ του Αρχιμήδη» στα ανάκτορα

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια εφεύρεση ενός αρχαίου Έλληνα για να ηλεκτροδοτήσει το κάστρο του Γουίντσορ. Και όταν λέμε αρχαίο Έλληνα, εννοούμε τον Αρχιμήδη και όχι τον 90χρονο σύζυγό της, Φίλιππο της Ελλάδας». Με αυτόν τον τίτλο πληροφορεί το βρετανικό κοινό η εφημερίδα “Daily Mail” για την απόφαση της Αυτής Μεγαλειότητας να χρησιμοποιήσει μια εφεύρεση του αρχαίου Έλληνα εφευρέτη Αρχιμήδη από τις Συρακούσες για να ηλεκτροδοτήσει το κάστρο του Γουίντσορ. Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του ατέρμονα κοχλία, της έλικος του Αρχιμήδους, όπως έμεινε γνωστή η εφεύρεση και είναι ένας σωληνοειδής κοχλίας που χρησίμευε για την άντληση νερού και την άρδευση καλλιεργημένων εκτάσεων.

Η σύγχρονη εκδοχή της εφεύρεσης θα χρησιμοποιεί το νερό που μεταφέρεται από ένα τεχνητό φράγμα για να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια. Ο μηχανισμός έχει ήδη μεταφερθεί μέσω του Τάμεση στο Romney Weir στα ανάκτορα του Γουίντσορ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα οι έλικες θα είναι έτοιμες για την παραγωγή ενέργειας τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ θα μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του κάστρου σε ενέργεια μέσα στον επόμενο χρόνο.

Εκτός αυτού οι τουρμπίνες είναι σχεδιασμένες ώστε να μην εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση σολομού και χελιού μέσα στον ποταμό Τάμεση.

Οι «έλικες του Αρχιμήδη», βάρους 40 τόνων, κατασκευάστηκαν από ένα εργοστάσιο στην Ολλανδία και στοίχησαν 700.000 λίρες Αγγλίας, ενώ το κόστος εγκατάστασής τους θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips