Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Άραξε γιατί δεν μας παίρνει από τους Τούρκους δημοσιογράφους...
Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ο μόνος που συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στο «καρντάσι» του. Έγκριτοι δημοσιογράφοι, όπως ο κ. Σαμί Κοέν, καλούν τον κ. Ερντογάν να χαμηλώσει τους τόνους και να έχει υπομονή.

Η συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, κατά τον αρθρογράφο της Μιλλιέτ, ξεπερνά τα όρια του περιφερειακού ηγέτη.
Ο κ. Ερντογάν συμπεριφέρεται ως παγκόσμιος ηγέτης. Η χώρα, όμως, δεν έχει ακόμα τα οικονομικά και κοινωνικά προαπαιτούμενα για να γίνει παγκόσμια δύναμη.

Επίσης , ο κ. Μεχμέτ Αλί Μπιράντ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών δημιουργούν την εντύπωση ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που αναζητά αφορμή για σύγκρουση. Ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Έφτασε η ώρα, τονίζει, να πατήσουμε φρένο. Εξάλλου, λέει, όπως διαπίστωσα στη Νέα Υόρκη και οι διπλωμάτες μας δεν είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας στη διεθνή σκηνή.

Ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση του Ορχάν Μπουρσαλί στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ σχετικά με την πολεμική ικανότητα των χωρών που αγοράζουν όπλα από άλλες χώρες.

Επικαλείται το παράδειγμα της Λιβύης, η οποία είχε ισχυρή αεροπορία και αυξημένη αντιπυραυλική προστασία. Η Γαλλία, όμως, όπως και άλλες χώρες που πούλησαν αεροσκάφη στη Λιβύη κατάφεραν να τα ακινητοποιήσουν πριν προλάβουν καν να πετάξουν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα πλοία του Στόλου και τα υπερσύγχρονα τανκς.

Καλεί τον κ. Ερντογάν να είναι προσεκτικός όταν δηλώνει «αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε με το Ισραήλ», γιατί αν η χώρα αυτή λάβει στα σοβαρά την τουρκική απειλή θα ακινητοποιήσει στη στιγμή όλα τα αεροσκάφη της Τουρκικής Αεροπορίας και τότε αναρωτιέται «πώς θα πάμε στο Ισραήλ; Μήπως πάμε πεζοί μέσω της Συρίας και του Λιβάνου να πολεμήσουμε τους Εβραίους;»…

Λιάνα Μυστακίδου στην Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips