Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επιδημία στο Βιετνάμ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στο Βιετνάμ εξαιτίας της εξάπλωσης της νόσου χεριών, ποδιών και στόματος, που έχει μολύνει σχεδόν 40.000 ανθρώπους στη χώρα και έχει προκαλέσει τον θάνατο 86 ανθρώπων από την αρχή του χρόνου.

Η εξάπλωση της νόσου δεν εμφανίζει σημάδια ύφεσης, έγραψε η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Saigon Giai Phong, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο έκανε έκκληση στις τοπικές υπηρεσίες υγείας να ενημερώσουν το κοινό για τη νόσο και να εξασφαλίσουν τις συνθήκες υγιεινής.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σάλιου από τις φουσκάλες που έχουν εμφανιστεί στο στόμα και από το υγρό στις φουσκάλες στα χέρια και τα πόδια ή από τα περιττώματα του προσβεβλημένου ατόμου.

Ωστόσο η νόσος είναι σπάνια μεταξύ των ενηλίκων, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι συνήθως ισχυρότερο και ικανό να την καταπολεμήσει.

Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων η νόσος είναι απειλητική για την ζωή του προσβληθέντος εξαιτίας των επιπλοκών που μπορεί να προκαλέσει όπως η πνευμονική αιμορραγία και η μηνιγγίτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips