Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Κι αυτοί το χαβά τους...

Τούρκοι καταδρομείς διείσδυσαν από το κατεχόμενο τμήμα σε ελεύθερα εδάφη και έκλεψαν από μη επανδρωμένο φυλάκιο μία ελληνική σημαία και μία σημαία της Εθνικής Φρουράς. Έγραψαν συνθήματα στο φυλάκιο (video).

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο μετά το περιστατικό της διείσδυσης Τούρκων κομάντος από το κατεχόμενο τμήμα σε ελεύθερα εδάφη.

Η καταδρομική επιχείρηση το βράδυ της Τετάρτης εκτιμάται ότι εντάσσεται στην απόπειρα της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι καταδρομείς πέρασαν ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ, έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της Εθνοφρουράς στη γραμμή αντιπαράταξης στη Λεύκα και έκλεψαν μία ελληνική και μία σημαία της Εθνικής Φρουράς.

Έγραψαν μάλιστα και τα συνθήματα "Η Κύπρος είναι τουρκική" και "Ζήτω η τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου" στους τοίχους του φυλακίου.

Επίσημη πηγή του κυπριακού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στον ΑΝΤ1 Κύπρου ότι έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό από την Εθνική Φρουρά και από την κυπριακή αστυνομία.

Οι σημαίες που είχαν κλαπεί αντικαταστάθηκαν και τα συνθήματα καθαρίστηκαν από την άσφαλτο και τους τοίχους του φυλακίου.


Ανάστατοι οι κάτοικοι μετά και από τη νέα πρόκληση, ζητούν να επανδρωθούν ξανά κάποια από τα φυλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips