Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου λιώνει στην Αρκτική

Η αναπαράσταση από χαλκό ενός από τα διασημότερα έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του «Άνθρωπου του Βιτρούβιου», κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Greenpeace International.

Στόχος της οργάνωσης ήταν να φανεί πέρα από κάθε αμφιβολία η σοβαρότητα της κατάστασης με το λιώσιμο των πάγων.

Το έργο τοποθετήθηκε στη Γροιλανδία, 800 χλμ από το Βόρειο Πόλο και οι διαστάσεις του είναι ισοδύναμες με 4 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Μάλιστα το πλήρωμα του σκάφους Arctic Sunrise της οργάνωσης βοήθησε στην κατασκευή του τον καλλιτέχνη John Quigley που το ανέλαβε...

Οι πάγοι που λιώνουν ‘τρώνε’ σιγά-σιγά το σώμα του ‘Άνθρωπου του Βιτρούβιου’, «όπως οι κλιματικές αλλαγές τρώνε το σώμα του πολιτισμού μας» δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Όσο για το χαλκό που θα παραμείνει να επιπλέει στα παγωμένα νερά μόλις λιώσει εντελώς το παγόβουνο, μην ανησυχείτε: θα επαναχρησιμοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips