Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Ελληνογάλλος φωτογράφος τοπίων Μανώλης Κουπέ – Καλομοίρης αφού απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στο διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας Px3 2011 (Prix de la Photographie Paris) που διεξήχθη στο Παρίσι, για τη φωτογραφική του δουλειά με τίτλο ICE SERIES (σειρές πάγου) στη κατηγορία Φύση/ Νερό, διακρίθηκε τον Αύγουστο του 2011 στον μεγαλύτερο διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας IPA (International Photography Awards) κατακτώντας την 1η θέση στην επαγγελματική κατηγορία Φύση/ Εποχές για τις φωτογραφίες του με τίτλο Winter in the Rockies. Στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασε και άλλες δύο διακρίσεις.
Οι βραβευμένες αυτές φωτογραφίες μαζί με άλλες από τη σειρά ICE SERIES - από την παγωμένη λίμνη Άμπραχαμ στο Καναδά - αναρτήθηκαν πρόσφατα στην πρώτη σελίδα στις ειδήσεις της ιστοσελίδας Yahoo, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την υφήλιο.Στα άμεσα σχέδια του καλλιτέχνη φωτογράφου είναι εργαστήρια φωτογραφίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (ξεκινώντας με τα Μετέωρα στα τέλη Σεπτεμβρίου) καθώς και φωτογραφικό ταξίδι στις Ελβετικές Άλπεις για τις ανάγκες μιας έκθεσης που θα γίνει το χειμώνα στο Σαν Μόριτς.


Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικά τοπία, να διερευνήσουν τη δημιουργική πλευρά της φωτογραφίας τοπίου και να διδαχθούν επιτόπου εφαρμόζοντας άμεσα τα όσα μαθαίνουν, γεγονός που σύμφωνα με τον Μανώλη Κουπέ -Καλομοίρη αποτελεί και το μοναδικό τρόπο για να συλλάβει κάποιος και να πραγματώσει την ουσία της φωτογραφίας τοπίου. 

Ποιος είναι ο Μανώλης Καλομοίρης

Ο Ελληνογάλλος φωτογράφος τοπίων Μανώλης Κουπέ – Καλομοίρης ξεκίνησε τις σπουδές του στη φωτογραφία υπό την καθοδήγηση του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Φωτογραφικό Κύκλο στην Αθήνα και τις ολοκλήρωσε αργότερα στο Λος Άντζελες.

Κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες η δουλειά του επικεντρώθηκε κυρίως στη φωτογράφηση ταξιδιωτικών θεμάτων και τοπίων.Από το 2005 εγκαταστάθηκε και πάλι στην Ευρώπη – αρχικά στο Παρίσι και πρόσφατα στην Αθήνα, από όπου εξορμά προς διάφορα μέρη σε διαρκή αναζήτηση του κατάλληλου συνδυασμού φωτός και τοπίου.

Ο καλλιτέχνης αντλεί την έμπνευσή του και είναι αφοσιωμένος κυρίως στην άγρια φύση. Το κύριο θέμα της φωτογραφικής του δουλειάς είναι το φυσικό τοπίο από διάφορα μέρη του κόσμου. Τόσο το χρώμα όσο και το ασπρόμαυρο εξάπτουν την φαντασία του και παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική του έκφραση.Εργάζεται ως free-lance φωτογράφος προωθώντας το έργο του σε διάφορα media σε διεθνές επίπεδο.

Διοργανώνει εργαστήρια και σεμινάρια φωτογραφίας τοπίου σε τακτά διαστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2006 ιδρύει τις Εκδόσεις ΦΑΟΣ και εκδίδει τις φωτογραφικές εργασίες του (λεύκωμα "ΣΑΜΟΣ, κ.ά.).

Έχει παρουσιάσει έργα του σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία.

Έχει κερδίσει διακρίσεις σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ το 2009 ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος φωτογράφος της Χρονιάς για το Τοπίο (LANDSCAPE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR) σε μεγάλο διαγωνισμό στην Αγγλία. Το 2011 έλαβε μέρος και βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό πανοραμικής φωτογραφίας της EPSON.Πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2011 απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Φωτογραφίας στο Διαγωνισμό PX3 2011, στο Παρίσι ενώ διακρίθηκε τον Αύγουστο του 2011 στον μεγαλύτερο διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας IPA (International Photography Awards) κατακτώντας την 1η θέση στην επαγγελματική κατηγορία Φύση/ Εποχές καθώς και άλλες δύο διακρίσεις.Είναι δισέγγονος του μεγάλου μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη και γιος της γενικής διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου Χαράς Καλομοίρη.

Η ηλεκτρονική γκαλερί του φωτογράφου φιλοξενείται στις ιστοσελίδα: www.emmanuelcoupe.com και www.faosgallery.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips