Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙA


1ο ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στα Χανιά
Σε καιρούς κρίσης, χρεωκοπίας & οικονομικής εξαθλίωσης των ανθρώπων, δημιουργήθηκαν ομάδες αυτοοργανωμένες & εφάρμοσαν το 
εναλλακτικό εμπόριο χωρίς χρήματα
όπως το ΤΡΟΥΕΚΕ στην Αργεντινή (http://reviews.in.gr/diafora/socialeconomy/article/?aid=1231127625 ) (ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ http://youtu.be/R6N8l3BKlbI ) τα ανταλλακτικά όμως παζάρια κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς διεθνώς. 
Όπως δείχνουν τα στοιχεία στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, δημιουργούνται όλο και περισσότερα δίκτυα ανταλλαγής. Το lets – linkup, που δραστηριοποιείται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, το Sel Terre στη Γαλλία, τα Tauschringe.de, Tauschen regional, Tauschring portal, Tauschringadressen στη Γερμανία, το Lets στην Αυστραλία είναι μερικά από αυτά.

Στην Ελλάδα εδώ &λίγο καιρό έχουν αρχίσει & οργανώνονται από διαφορές ομάδες ανθρώπων το εναλλακτικό εμπόριο, σε διάφορα μέρη, είτε μέσα από το διαδίκτυο, είτε με την άμεση επαφή των ανθρώπων.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

  • ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ για την οικ/κη πολιτική που μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού. 
  • Αντιδράμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια όλοι όσοι δεν έχουμε χρήματα η΄ δεν μας αρκούν για να επιβιώσουμε από την αγορά των καθημερινών προϊόντων πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα. 
  • Αντιδράμε για την καταπολέμηση της κρίσης ,της φτώχειας ,της ανεργίας & των νομοσχεδίων που μας επιβάλλουν & μας εξαθλιώνουν όλο & περισσότερο, για την συντήρηση της εργασίας που θέλουμε να προσφέρουμε & δεν μπορούμε με την υπάρχουσα κατάσταση.


Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κρίσης, ξεκινάμε όλοι μαζί την ιδέα για το “1ο παζάρι ανταλλαγής προϊόντων & υπηρεσιών” στα Χανιά, με σκοπό την κατάργηση των χρημάτων στις μεταξύ μας συναλλαγές!!!!!

Διοργανώνουμε όλοι μαζί το 1ο παζάρι ανταλλαγής προϊόντων & υπηρεσιών στα Χανιά. Με την βοήθεια όλων μας που θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια & τουλάχιστον με τα βασικά αγαθά καθημερινής χρήσης, ανταλλάσσουμε τα προϊόντα μας & προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, χωρίς χρήματα!!! 


Χρειαζόμαστε ιδέες, βοήθεια, συμμετοχή για να το πραγματοποιήσουμε και ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις συλλογικότητες, φορείς  ομάδες, πρωτοβουλίες, ανέργους, αγρότες, εμπόρους & όλους τους πολίτες του νομού να συμμετάσχουν & να προσφέρουν τα προϊόντα & τις υπηρεσίες τους, στο εναλλακτικό εμπόριο που θα πραγματοποιήσουμε σύντομα στα Χανιά.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

  1. Να έρθουμε σε επαφή οι άνθρωποι να συζητήσουμε ,να ανταλλάξουμε απόψεις ,προϊόντα, ιδέες & μέσα από αυτό να αντιμετωπίσουμε την σκληρή οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. 
  2. Να κάνουμε ανταλλαγές προϊόντων, χωρίς χρήματα & να συμμετέχουμε όλοι με τα προϊόντα μας & τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε .Να τα ανταλλάξουμε με ότι θα αγοράζαμε & έχουμε ανάγκη. 
  3. Να καταργήσουμε τα χρήματα & να επιβιώσουμε μέσα από την ανταλλαγή του εναλλακτικού παζαριού.


Παπούτσια, ρούχα, τρόφιμα, αντικείμενα, έπιπλα, υπηρεσίες κλπ, ότι δεν χρειαζόμαστε & παράγουμε το προσφέρουμε & παίρνουμε ότι έχουμε ανάγκη με το “σύστημα” της ανταλλαγής.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΑΣ

* Κάποιος που παράγει π.χ. μέλι ας έρθει με το προϊόν του να το ανταλλάξει με π.χ. λάδι που έχει ανάγκη & προσφέρει κάποιος άλλος.

* Κάποιος που διδάσκει μαθήματα σε μαθητές σχολείου, δηλώνει συμμετοχή στην λίστα υπηρεσιών,& οι γονείς των παιδιών που θα κάνει μαθήματα, θα προσφέρουν στον δάσκαλο ότι παράγουν-υπηρεσία μπορούν.

* Ο υδραυλικός παίρνει π.χ. ψωμί & κάνει εργασία στο σπίτι του αρτοποιού.

* Ο γιατρός ηλεκτρολόγος οικοδόμος κλπ, προσφέρουν υπηρεσίες με το σύστημα της ανταλλαγής.

* Όλοι μαζί οργανωνόμαστε, διαμαρτυρόμαστε, δρούμε & εμποδίζουμε περιπτώσεις π.χ. εξώσεων ή κατασχέσεων σπιτιών, από δάνεια, οφειλές σε τράπεζες κλπ συμπαραστεκόμαστε αλληλέγγυα & δυναμικά σε όποιον συμπολίτη μας έχει ανάγκη.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ


* Όλοι είμαστε μέρος του 1ου παζαριού ανταλλαγής προϊόντων & υπηρεσιών στα Χανιά & ανταλλάσσουμε ιδέες, απόψεις, για την εξάπλωση & την καλυτέρευση του. 

 *Βρίσκουμε ένα μέρος στην πόλη που να βολεύει το παζάρι μας. * Φέρνουμε πάγκους, τραπέζια & ότι θέλει ο καθένας & απλώνουμε τα πράγματα που έχουμε για ανταλλαγή. 
 * Τα προϊόντα που προσφέρουμε, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση π.χ. τα ρούχα πλυμένα & σιδερωμένα, τα παπούτσια καθαρά, τα τρόφιμα & τα υγρά αναλλοίωτα. 
 * Στον χώρο του παζαριού, δημιουργούμε λίστα προσφορές υπηρεσιών, στην οποία συμμετέχουμε όσοι επιθυμούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. 
 * Δημιουργούμε λίστα αμέσων δράσεων, για τους συνάνθρωπους μας που έχουν άμεση ανάγκη σε βοήθεια & συμμετέχουμε όλοι δυναμικά. 
 * Έπιπλα, εργαλεία, τρόφιμα ,συσκευές ,κλπ ,η αξία όλων των ειδών θα κοστολογείται μεταξύ των συναλλασσομένων ,στην αρχή, διότι δεν θα υπάρχουν χρήματα στο παζάρι μας. (π.χ. προσφέρω έναν υπολογιστή γιατί δεν τον έχω ανάγκη, & παίρνω ότι έχω ανάγκη π.χ. οικοδομική εργασία, κρεβάτι κλπ) Όλα καθορίζονται μεταξύ μας, με βάση τις ανάγκες που έχουμε & όχι με βάση την αξία των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρουμε ή μας προσφέρουν, σε αξία χρημάτων.

Καταργούμε τα χρήματα & παίρνουμε δίνουμε ότι μας είναι αναγκαίο !!! Όλοι οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι στο εναλλακτικό “εμπόριο “μας.

Σκοπός είναι, για αρχή, είναι να επιβιώνουν όλοι, δουλεύοντας & προσφέροντας τα προϊόντα & τις υπηρεσίες τους, καταργώντας το άγχος που μας δημιουργούν τα χρήματα. Ανταλλάσσουμε ιδέες & προϊόντα για την καλύτερη επιβίωση μας. Να καθιερώσουμε το παζάρι μας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Να το διατηρήσουμε,να το καθιερώσουμε & να προσελκύουμε νέο κόσμο στο εναλλακτικό “εμπόριο” μας. Να δρούμε δυναμικά & οργανωμένα σε κάθε είδους “εξοντωτικό” νόμο, & μετρό που μας επιβάλλουν & πλήττει τα δικαιώματα μας στην ελεύθερη ζωή.

Ως αρχική ιδέα ,κάπως έτσι σκεφτόμαστε να λειτουργήσει το παζάρι ανταλλαγής προϊόντων & υπηρεσιών στα Χανιά, που θα το οργανώσουμε & θα το υλοποιήσουμε όλοι μαζί μετά από συνάντηση-συζήτηση, που θα καθορίσουμε τις προσέχεις ήμερες.

Όλοι έχουμε & θέλουμε την ανάγκη & την βοήθεια όλων. Όλοι δίνουμε την βοήθεια που θέλουν όλοι.

Για ιδέες, συμμέτοχες, οργάνωση του παζαριού επικοινωνήστε

Email : giannis_boyl@hotmail.com f b : pr.xanion@hotmail.com

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑΖ Ο Υ Μ Ε    Ε ΛΕ Υ Θ Ε Ρ ΟΙΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips