Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πιο οικολογικός ουρανοξύστης

Με τον σχεδιασμό του να είναι εμπνευσμένος από τη φύση ο ουρανοξύστης, Biotic Arch, θα πρόκειται για έναν «πύργο» απόλυτα ενεργειακά αυτόνομο, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παράλληλα να «καταναλώνει» το διοξείδιο του άνθρακα από την γύρω περιοχή, μιας και η τοποθεσία κατασκευής του θα είναι σε έναν βαριά βιομηχανοποιημένο τομέα της Ταϊβάν.Αν και ακόμα βρίσκεται υπό σχεδιασμό, θα είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς Eco-Towers, και πιθανότατα ένας από τους πιο «πράσινους». Τον φουτουριστικό ουρανοξύστη βάφτισε με το όνομα Biotic Arch ο αρχιτέκτονας Vincent Callebaut, και όπως είπαμε θα χτιστεί στην γειτονιά της βιομηχανικής περιοχής, Taichung, στην Ταϊβάν.

Ο πύργος θα διαθέτει πολλές προσόψεις και κάθετους κήπους που πρακτικά θα του δίνουν την όψη ενός γιγαντιαίου θάμνου, ενώ τα πάντα θα τροφοδοτούνται ενεργειακά από βιολογικές, ηλιακές και αιολικές πηγές.
Πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips