Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται οι πρώτες απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο

Έως πρόσφατα δεν ήταν παρά ένα απλό ενδεχόμενο, το οποίο θίγονταν ακροθιγώς, σε κλειστές συσκέψεις, αποκλειστικά, από το φόβο της κοινωνικής έντασης που θα μπορούσε να προκαλέσει. Πλέον, όμως, συνιστά ένα βασικό σενάριο, το οποίο εξετάζεται υπό το φως των προβολέων και κάτω από τη μεγάλη πίεση της τρόικας.

Ο λόγος αφορά στην προοπτική των μαζικών απομακρύνσεων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις θέσεις εργασίας τους. Το ενδεχόμενο το οποίο συζητείται αυτή τη στιγμή κάνει λόγο για έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο των 7.500 υπαλλήλων, που ήταν αρχικώς προγραμματισμένος να «φύγει», εξαιτίας της υλοποίησης του προγράμματος που προβλέπει συγχωνεύσεις και λουκέτα στο δημόσιο. Για την ακρίβεια, το νέο σενάριο, κάνει λόγο για περίπου 10.000 εργαζομένους, οι οποίοι θα ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα γίνεται λόγος ακόμα και για 50.000 υπαλλήλους, καθώς ο αριθμός των οργανισμών που θα συγχωνευθούν θα εκτιναχθεί στους 160!

Όπερ σημαίνει ότι και οι υπάλληλοι οι oποίοι θα περισσεύσουν θα είναι πολύ περισσότεροι. Η απαίτηση της τρόικας είναι οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου, καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση έχει καθυστερήσει σημαντικά, ενώ από την άλλη πλευρά θα είναι μια απ αυτές που θα μπορούσαν να πείσουν τους πιστωτές της ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να διασφαλίσει τα λεφτά που έχουν συμφωνηθεί.

Οπότε, εντός του Σεπτεμβρίου, η πρώτη «βόμβα» για τις απολύσεις από το Δημόσιο, θα πρέπει να αναμένεται και να είναι …μεγατόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips