Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Άνδρες που κρατούνταν δούλοι εντόπισε η βρετανική αστυνομία

Όμηροι επί εβδομάδες ή χρόνια

Η βρετανική αστυνομία εντόπισε 24 άνδρες που κρατούνταν παρά τη θέληση τους σχεδόν σε συνθήκες δουλείας σε περιοχή βόρεια από το Λονδίνο προχωρώντας παράλληλα και σε πέντε συλλήψεις ανθρώπων που τους εκμεταλλεύονταν.

Οι άνδρες, που ήταν Βρετανοί, Πολωνοί και Ρουμάνοι, όπως αναφέρει το BBC κρατούνταν σε ένα «εξαιρετικά βρόμικο και στενόχωρο περιβάλλον» στο Μπέντφορντσάιρ.

Βρίσκονταν εκεί για μερικές εβδομάδες, κάποιοι μάλιστα μέχρι και 15 χρόνια. Οι δεσμώτες τους τούς απειλούσαν σε περίπτωση που επιχειρούσαν να φύγουν.

Κατά την αστυνομία οι συλληφθέντες εντόπιζαν τους άνδρες σε συσσίτια ή σε γραφεία της πρόνοιας, κάποιοι μάλιστα ήταν πρώην αλκοολικοί. Τους υπόσχονταν μέχρι 80 λίρες (93 ευρώ) την εβδομάδα και ότι θα τους εξασφάλιζαν στέγη.

Όμως μετά τους κρατούσαν διά της βίας ακόμα και μέσα σε τροχόσπιτα -ακόμα και σε σκυλόσπιτα- και τους ανάγκαζαν να δουλεύουν χωρίς αμοιβή και για ελάχιστη τροφή.

Μερικοί κατάφερναν να ξεφύγουν και να καταγγείλουν την κράτηση τους στην αστυνομία που παραδέχτηκε ότι από το 2008 είχε 28 καταγγελίες.

Η κατάσταση της υγείας των ήταν πολύ κακή, είπαν οι αστυνομικοί. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο.

Η αστυνομία συνέλαβε ακόμη τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα με τις υποψίες διάπραξης αδικημάτων που αφορούν δουλεία, σύμφωνα με νόμο του 2010. Στο σημείο βρέθηκαν ακόμη όπλα, ναρκωτικά και χρήματα.

news.in.gr
Newsroom ΔΟΛ

dailymail.co.uk
key103.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips