Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επικίνδυνο το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά για τις εγκύους

Οι έγκυες που καταναλώνουν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά έχουν αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές θα μιλήσουν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Κοινότητας και θα υποδείξουν ότι αυτό συμβαίνει καθώς λείπουν προστατευτικά λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο γιαούρτι.
Στην έρευνα αναλύθηκαν οι διατροφές 70.000 γυναικών από την Δανία και οι γιατροί ακολούθησαν την πορεία της υγείας των παιδιών τους μέχρι την ηλικία των 7.

Στη συνέχεια οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που έτρωγαν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και φρούτα είχαν 1,6 περισσότερες πιθανότητες να έχουν παιδιά που ανέπτυσσαν άσθμα μέχρι την ηλικία των 7 ετών.

Παράλληλα η έρευνα σημείωσε ότι οι γυναίκες αυτές είχαν παιδιά με αλλεργική ρινίτιδα και συμπτώματα άσθματος. Ωστόσο τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση γάλατος δεν είχε σχέση με τον αυξημένο κίνδυνο άσθματος στα παιδιά. Αντίθετα το γάλα αποδείχθηκε ότι προστάτευε τα παιδιά από την ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips