Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σε «μάστιγα» εξελίσσονται τα πλαστά φάρμακα

Οι υπηρεσίες της αστυνομίας και των τελωνείων 81 χωρών κατέσχεσαν 2,4 εκατομμύρια δόσεις πλαστών φαρμάκων που πωλούνταν μέσω του … Διαδικτύου, σε μία επιχείρηση που διήρκησε μία εβδομάδα.
Πενήντα πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιντερπόλ, που έχει την έδρα της στη Λιόν. Η αξία των πλαστών φαρμάκων που κατασχέθηκαν εκτιμάται στα 6,3 εκατομμύρια δολάρια (4,6 εκατομμύρια ευρώ).

Συνολικά έκλεισαν 13.485 ιστότοποι στις χώρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται αυτή η επιχείρηση, που έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα φάρμακα που αγοράζονται μέσω Διαδικτύου.


Ρωσικές συμμορίες και οι Κινέζοι συνεργάτες τους κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια από την πώληση πλαστών φαρμάκων μέσω του διαδικτύου, θέτοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε κίνδυνο, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία και υπηρεσίες ελέγχου φαρμάκων.

Οι συμμορίες πωλούν τα επικίνδυνα αυτά φάρμακα μέσω φαινομενικά νόμιμων ιστότοπων.

«Κάθε μία από αυτές τις δόσεις θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη», δήλωσε ο Νίμο Άχμεντ, επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ελέγχου φαρμάκων.

Στα φάρμακα που κατασχέθηκαν περιλαμβάνονται σκευάσματα για την επιληψία, το άσθμα, την ακμή, την στυτική δυσλειτουργία, τον καρκίνο του μαστού και σκευάσματα για την απώλεια βάρους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι μισά από τα φάρμακα που πωλούνται μέσω των ιστότοπων εταιρειών που αποκρύπτουν τη φυσική τους διεύθυνση είναι πλαστά.

Εξάλλου πολλά από τα πλαστά φάρμακα ενδέχεται να περιέχουν μικρότερη δόση δραστικής ουσίας από την αναφερόμενη, να μην έχει ελεγχθεί η ποιότητά τους, ή να μην απελευθερώνουν τις δραστικές τους ουσίες μετά την λήψη.

Τα περισσότερα πλαστά φάρμακα προέρχονται από Κινέζους προμηθευτές, ενώ η Ινδία είναι η βασική πηγή μη εγκεκριμένων φαρμάκων.

medicalnews.gr
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips