Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδρύθηκε το Κόμμα των Ανοήτων

Που μάλλον μόνο ανόητοι δεν είναι.

Τα κόμματα με τα (τουλάχιστον) περίεργα ονόματα ξεπηδούν σαν… μανιτάρια στην Ελβετία. Αυτή τη φορά, έρχεται να προκαλέσει αίσθηση το «Κόμμα των Ανόητων», που διαμαρτύρεται για τη διαρκή χρονοτριβή που παρουσιάζει η διαδικασία περικοπής των παχυλών μισθών στελεχών των δημόσιων επιχειρήσεων.
ΔΗΛΑΔΗ:
οι παχυλοί μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων «κόβονται» αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν οι «Ανόητοι».

Εκτός από τους «Ανόητους» και το κόμμα κατά του Power Point, στην Ελβετία υπάρχουν πολλά ανάλογα κόμματα. Όπως αυτό των ζώων ή των αυτοκινήτων, που ζητά την αύξηση του ορίου ταχύτητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα «περίεργο» κόμμα ιδρύεται στην Ελβετία. Είχε προηγηθεί το κόμμα κατά του… Power Point!

Τι είναι το Anti-PowerPoint;

Ο ιδρυτής του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος Ματίας Ποέμ δεν αερολογεί. «Η παράταξη είναι σοβαρή. Το ίδιο και ο σκοπός της», υποστηρίζει, και δικαιολογεί την άποψή του με αριθμούς. Εάν το εν λόγω πρόγραμμα παρουσίασης, παρατηρεί, σταματούσε να χρησιμοποιείται και οι πολίτες επέστρεφαν στην «πραγματική δουλειά», τουλάχιστον 350 δισ. ευρώ θα εξασφαλίζονταν κάθε χρόνο προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας.

«Το πρόβλημα με το PowerPoint είναι ότι προκαλεί ανία. Δεν υπάρχει σασπένς», επισημαίνει ο Ποέμ και επιμένει πως οι παρουσιάσεις θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές εάν γίνονταν με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς την παρέμβαση της τεχνολογίας, τουτέστιν με χαρτί και μολύβι.

Ίσως το πιο εύκολο πράγμα στην Ελβετία είναι να ιδρύσει κάποιος κόμμα. Χρειάζεται μόνο να είναι 18 ετών και άνω και να συγκεντρώσει από 100 έως 400 υπογραφές (ανάλογα με το καντόνι). Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις, έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την Κάτω Βουλή. Οι «Αντί-Power Point» άλλωστε θα μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Οκτωβρίου.


Αλλά Ελβετοί είναι αυτοί, τι ανάγκη έχουν; Για ό,τι θέλουν μπορούν να διαμαρτύρονται βρε αδερφέ: για τα γατιά, για τα τυριά, για τα ρολόγια, για τις καταθέσεις... Αυτή τη φορά λοιπόν ξεσηκώθηκαν οι «Ανόητοι» και ζητούν κουτσούρεμα στα χρυσοπληρωμένα στελέχη του δημοσίου.


Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο ανόητοι είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα «χαρακώνουνε» τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τους πολύτεκνους και κάθε λογής ταλαίπωρους αυτής της κοινωνίας.Φουκαρά Greco Φουκαρά...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips