Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εξωστρεφείς δεν είναι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι

Μύθος αποδεικνύεται η ιδέα ότι όσοι μιλούν πολύ
και με όλον τον κόσμο είναι πιο ευτυχισμένοι
από τους πιο κλειστούς και εσωστρεφείς ανθρώπους
Πιο ισορροπημένοι αποδεικνύονται εκείνοι που μιλούν με λίγους και στενούς
Οι εξωστρεφείς άνθρωποι που διασκεδάζουν, μιλούν δυνατά, είναι κοινωνικοί και βγαίνουν έξω συχνά με φίλους δεν είναι πιο ευτυχισμένοι από τους εσωστρεφείς, αποκάλυψε μια νέα έρευνα, τα πορόσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.Οι επιστήμονες συνέκριναν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν εξωστρεφείς και εσωστρεφείς φοιτητές πανεπιστημίου και βρήκαν ότι οι λιγότερο κοινωνικοί βασίζονταν περισσότερο στις οικογενειακές σχέσεις και στους φίλους τους, ή σε γνωσιακές στρατηγικές όπως η θετική σκέψη.

«Δεν χρειάζεται να βγαίνεις έξω και να πηγαίνεις σε πολλά πάρτι για να είσαι ευτυχισμένος. Οι περισσότεροι φοιτητές, ιδίως οι πρωτοετείς, πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να κάνουν. Αλλά για την προσωπική ευτυχία και την ισορροπία του καθενός, είναι πολύ σημαντικό να διατηρεί τις επαφές του με την οικογένεια και τους παλιούς και στενούς φίλους», λέει ο διευθυντής της έρευνας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα Μπερνάρντο Καρντούτσι.

Μια άλλη έρευνα της ίδιας ομάδας βρήκε επίσης ότι οι φοιτητές ήταν πιο ευτυχισμένοι όταν είχαν σαφείς στόχους.
«Οταν εξετάζεις τί είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά οι άνθρωποι που έχουν θέσει προσωπικούς στόχους, είναι ο βαθμός της συγκέντρωσης σε όλες τις δραστηριότητες. Δεν βλέπουν τόσο πολύ τηλεόραση όσο οι άλλοι, ούτε βγαίνουν έξω τόσο συχνά. Περνάνε περισσότερο χρόνο σε αυτό που ονομάζουμε πνευματικό στοχασμό. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που νιώθουν πιο ευτυχισμένοι», τονίζει ο δρ. Καρντούτσι. Και καταλήγει : «Οι φοιτητές με στόχους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο και να βρουν πιο γρήγορα δουλειά».

tovima.gr

Πάνε να μας κλείσουν μέσα οι επιστήμονες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips