Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κρήτη: Έτσι κλέβουν στις ταβέρνες τους τουρίστες

Θύματα αισχροκέρδειας και στυγνής εκμετάλλευσης πέφτουν πολλοί τουρίστες στην Κρήτη από... μερίδα εστιατόρων που όχι μόνο χρεώνουν πανάκριβα τα φαγητά, διατηρούν και διπλούς καταλόγους για τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες με...διαφορετικές τιμές.

Την καταγγελία έκανε μιλώντας στην “Π” ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων Νίκος Κόρακας ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για καθαρή απάτη. Ο κ. Κόρακας σημείωσε: “Εχουμε πολλές καταγγελίες από ξένους επισκέπτες για τις υπερβολικές τιμές του φαγητού σε διάφορα μαγαζιά στην πόλη των Χανίων αλλά και καταγγελίες για εξαπάτηση πελατών με διπλούς καταλόγους.

Υπάρχει άλλος τιμοκατάλογος για τους Ελληνες και άλλος (πιο ακριβός) για τους ξένους. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν μπορεί κάποιοι να καταστρέφουν τον τουρισμό αφού επιδίδονται σ’ ένα όργιο εκμετάλλευσης των πελατών τους”. Σύμφωνα με τον κ. Κόρακα, αυτό το μήνα η πληρότητα στην περιοχή φθάνει το 65% ενώ είναι μικρός ο αριθμός των τουριστών που έχουν κλείσει διακοπές all inclusive.

Ετσι τρώνε έξω και κυριολεκτικά αδειάζουν τα πορτοφόλια τους.
“Εχουμε πληροφορηθεί ότι στην Κρήτη πολλοί χτυπάνε τις τιμές αλλά αυτοί θα “φάνε το κεφάλι” τους. Δεν είναι σωστοί επαγγελματίες και δημιουργούν τη χειρότερη εικόνα για τον τόπο”, είπε ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ Μάριος Τριβυζάς ο οποίος πρόσθεσε: “Οι ίδιοι οι τουρ οπερέιτορς βλέποντας αυτή την κατάσταση ζητούν να αυξηθούν τα πακέτα all inclusive για να είναι μειωμένο το κόστος της διατροφής για τους πελάτες τους”.
“Οι τουρίστες γενικά θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι ακριβή χώρα”, σχολίασε ο Δημήτρης Κουμπαράκης, αντιπρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ο οποίος είπε: “Εχουμε δει τσιμπημένες τιμές και στην περιοχή μας αλλά δεν είναι ο κανόνας”. Στο Ν. Ηρακλείου το 65-70% των τουριστών κάνει διακοπές με πακέτα all inclusive, δηλαδή τρώει μέσα στο ξενοδοχείο, ενώ το 30% τρώει σε ταβέρνες και εστιατόρια. Οσο για εκείνους που αισχροκερδούν, ο ίδιος λέει: “Δεν αντιλαμβάνονται τι κακό κάνουν στον ελληνικό τουρισμό μ’ αυτές τις τακτικές

tro-ma-ktiko.blogspot.com


Κάποιοι δε βάζουνε μυαλό... "Η φθήνια τρώει τον παρά" λέγανε κάποιοι που ήξεραν. Όποιος βιάζεται να τα οικονομήσει ας πάει να πάρει τα λουκέτα από τώρα γιατί αργότερα μπορεί να είναι είδος πολυτελείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips