Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Όμορφη Ελλάδα...


Σαντορινη - Οκτ 2000 - Νικολαιδης
Αναστρέψιμη η πορεία της Ελλάδας
Η McKinsey διατυπώνει 100 προτάσεις για την ανάπτυξη 
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4654090

«Ένεση» ρευστότητας στην αγορά
Είκοσι μεγάλα επενδυτικά σχέδια ύψους 5,5 δισ. ευρώ αναμένουν έγκριση στο Fast Track
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4653408

 ΕΣΠΑ 

http://www.espa-central.gr/

 

Ξεκίνησε 50 χρόνια μετά το φράγμα του Ασωπού

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=305019

 

Έως τον Οκτώβριο η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού


 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ του ικα

Λάπτοπ στους γιατρούς για οnline συνταγογράφηση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

 

Με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα εφοδιάσει όλους τους συνεργαζόμενους γιατρούς του το ΙΚΑ, προκειμένου να καταχωρίζουν ηλεκτρονικά και να εκτελούν τις ιατρικές συνταγές και τα παραπεμπτικά των ιατρικών εξετάσεων, ώστε να ελέγχεται κεντρικά από το Ιδρυμα η φαρμακευτική δαπάνη. Με εγκύκλιο που αναμένεται να εκδώσει σήμερα η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας του Ιδρύματος, ανακαλώντας την προηγούμενη που είχε διαβιβαστεί στους συνεργάτες της στις 10 Αυγούστου, θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες. Οι γιατροί θα αγοράζουν το λάπτοπ της προτίμησής τους μέχρι ενός ορισμένου ποσού και συγκεκριμένων προδιαγραφών που θα καθοριστούν λεπτομερώς. Πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου που ανακλήθηκε, γιατροί του ΙΚΑ είχαν αντιδράσει, υποστηρίζοντας ότι δεν προβλέπονται κονδύλια για τα αναλώσιμα υλικά, αλλά και για τις συνδέσεις στο Ιντερνετ.

 


Οι Ελευθεροι Καταδυτες στην Ελλαδα
http://www.aidahellas.gr/2009/photos.html


Οι Κέλτες και οι Ελληνες
Του Μανώλη Πιμπλή
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το Λοριάν, λιμάνι της Βρετάνης, στη Βορειοδυτική Γαλλία, είναι γνωστό για την εντυπωσιακή γερμανική βάση υποβρυχίων της εποχής του πολέμου - είναι και σήμερα επισκέψιμη. Είναι επίσης γνωστό για ένα ετήσιο φεστιβάλ κέλτικου πολιτισμού που ενώνει καλλιτέχνες από τη Βρετάνη αλλά και από Σκωτία, Ουαλία, Ιρλανδία, Κορνουάλη, Γαλικία, Αστούριες.

Στις γειτονικές αμμουδερές παραλίες, τα κρύα νερά (18 βαθμοί τον Ιούλιο) αποσύρονται και επανέρχονται ανά δωδεκάωρο. Οι βάρκες ακουμπούν στον πυθμένα και τα παιδιά μαζεύουν κοχύλια, μακριά από την ακτή. Υπάρχουν, βέβαια, και μενίρ - τοποθετημένα, συχνά, σε γραμμές χιλιομέτρων, με το ύψος τους να φθίνει προς την κατεύθυνση της θάλασσας. Κανείς δεν ξέρει γιατί.

Κοντά σε κάποια τέτοια μενίρ, κουβέντιασα με έναν εξηντάρη. Δήλωνε Κέλτης. Ολο και περισσότεροι Βρετόνοι ξαναμαθαίνουν την ξεχασμένη γλώσσα τους, όλο και περισσότεροι δεν λέγονται πια Ζαν Λουί και Φιλίπ αλλά Γκουεναέλ, Γκαέλ, Γκουέν, Νολουέν, Νορίγκ, Ουανίγκ. Ο συγκεκριμένος, δάκρυσε στο άκουσμα της λέξης Ελλάδα. Ο προπάππος του δούλεψε επί Τρικούπη στην κατασκευή σιδηροδρόμων στην Πελοπόννησο, εξ ου και ο παππούς του γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Αλλά οι σχέσεις Ελλήνων - Κελτών είναι πολύ παλιότερες.

Στα ελληνιστικά χρόνια, οι «Κελτοί» ήταν παντού. Νίκησαν έναν ελληνικό στρατό στις Θερμοπύλες το 279 π.Χ. Εφτασαν στους Δελφούς. Ηταν η πιο μεγαλόσωμη φυλή του κόσμου, λέει ο Παυσανίας. Τους έβρισκες ώς τη Θράκη και την Ουκρανία. Η κοιτίδα τους ήταν, λέει, στη σημερινή Αυστρία. Εφτιαξαν και μια Γαλατία στον Σαγγάριο! Ο Φίλιππος ο Μακεδών, δολοφονήθηκε με κοντό, κέλτικο σπαθί. Ο Αλέξανδρος, που τους συνάντησε στον Δούναβη, σύναψε συμμαχία μαζί τους πριν εκστρατεύσει ανατολικά. Οταν τους ρώτησε τι φοβούνται περισσότερο, αυτοί είπαν: «Μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας». Ο Αλέξανδρος θεώρησε αλαζονική την απάντηση, γι' αυτούς όμως ήταν όρκος πίστης. Θα τηρούσαν τη συμφωνία, αρκεί να έμεναν ζωντανοί.

Στον δικό μου Κέλτη δεν είχα να προσφέρω ελιές καλαμών. Ούτε κλάδο ελαίας, αχρείαστο τώρα, με τον ένα στο νοτιοανατολικό άκρο της ηπείρου και τον άλλο στο βορειοδυτικό. Παραδόξως, αυτό που πλέον μας ενώνει, είναι οι παλιοί φόβοι που επαληθεύτηκαν. Και στους Ελληνες, και στους κέλτες Ιρλανδούς, έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι.Koupa-SkraLEXILOGIA FORUMS


ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Athens Review Οf Books
http://www.booksreview.gr/  Ταυτοτητα και Μανιφεστο του περιοδικου   http://www.booksreview.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=60


Λευκαδα : 23 Ιουνιου 2009

Πιτερ Ντιαμαντις : Ο Μιστερ Διαστημα...

 

Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 500 εκατ. ευρώ
Στις αρχές του 2012 οι πρώτες εκταμιεύσεις13 χρονια προσφορας : Τα φουσκωτα του ΟΦΣΕ δινουν χαρα στα παιδια των Κυκλαδων 

Dimitris TsoukalasΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ


Μαραμπού - Νίκος Καββαδίας


Σιδηροδρομικά εισιτήρια των 9 ευρώ στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη
  Κάθε μήνα, 10.000 θέσεις θα είναι διαθέσιμες έναντι αντίτιμου 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και αντίστοιχος αριθμός έναντι 29 ευρώ.

 

Ο κοσμοπολίτης καρχαρίας


Νίκος Νικολαΐδης  <niconicols@aol.com>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips