Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα κατά της τύφλωσης

Πράσινο φως για κλινικές δοκιμές με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα στην Ευρώπη πήρε αμερικανική εταιρεία στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης σοβαρής οφθαλμοπάθειας που οδηγεί σε τύφλωση. Η αμερικανική εταιρεία Advanced Cell Technology (ACT) ανακοίνωσε χθες πως οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο νοσοκομείο Moorfields Eye του Λονδίνου σε δώδεκα ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Stargardt...
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα και προγραμματίζουμε δύο νέες δοκιμές για άλλους ασθενείς» τόνισε ο Μπομπ Λάνζα, επιστημονικός εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι πρώτες δοκιμές με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα για τη θεραπεία της εκφυλιστικής νόσου Stargardt ξεκίνησαν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2010 από την ACT. Μέχρι τώρα μόνο δύο Αμερικανοί συμμετείχαν στις δοκιμές.


Η νόσος Stargardt, που προσβάλλει 80.000 έως 100.000 ανθρώπους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες ασθένειες ανάμεσα στους νέους. Είναι κληρονομική, εμφανίζεται μετά το έκτο έτος της ηλικίας και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί θεραπεία. Οι έρευνες για θεραπείες που βασίζονται σε βλαστοκύτταρα αποτελούν για πολλούς επιστήμονες τη μεγαλύτερη ελπίδα εναντίον ασθενειών όπως ο διαβήτης, η νόσος Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ, αλλά και η παράλυση λόγω τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips