Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κι άλλη κλοπή έργου τέχνης

Δεν είναι μόνο τα 99 κόκκινα μπαλόνια με τις βιντεοκάμερες της Τζένης Μαρκέτου που εκλάπησαν από την πλατεία Κοτζιά, την περασμένη Πέμπτη.

Λίγο πιο κάτω, στην πλατεία Ομονοίας από την πλευρά της οδού Αθηνάς και με φόντο την Ακρόπολη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης τοποθέτησε πριν δύο εβδομάδες το ιστορικό έργο του Βλάση Κανιάρη ''Εις δόξαν'' και ήδη τα σακιά τσιμέντου που συνθέτουν την κυβόσχημη κατασκευή εκλάπησαν τρεις φορές. Αμέσως αντικαταστάθηκαν από το Μουσείο όπως και "η ζώνη' με τις ελληνικές σημαίες γύρω από τον μονολιθικό αυτό κύβο.


 «Είναι ντροπή που το πολιτικό, εσωστρεφές και κριτικό έργο του Βλάση Κανιάρη τόσο ανοικτό σε ερμηνείες δεν προστατεύεται και δεν κατανοείται από τους θεατές. Και είναι πολύ σημαντικό αυτή την εποχή , όπως επισημαίνει και η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Αννα Καφέτση "'να έχουμε τέχνη στον δρόμο. Είτε είναι έργα ποιητικά, είτε πολιτικά. Ας είμαστε ανοιχτοί να βλέπουμε κι όχι να καταστρέφουμε".

Πάντως τώρα ,το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσανατολίζεται να μετακινήσει το έργο στην είσοδο του.

Εξάλλου το Μουσείο βρίσκεται σε διαδικασία αποδοχής μιας μεγάλης δωρεάς έργων του Βλάση Κανιάρη.(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έτσι που έχουν ακριβύνει όλα...
Το επόμενο θα πρότεινα να γίνει με βαρέλια πετρελαίου 
ή ντενεκέδες με λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips