Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τσεκούρια στην Κένυα αλλάζουν την ιστορία

Τα αρχαιότερα εξελιγμένα εργαλεία ηλικίας 1,76 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκαν στην Κένυα, από αρχαιολόγους που πιστεύουν ότι η κατασκευή τους επανατοποθετείται τουλάχιστον 300.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε έως τώρα.

Τα μακρύτερα από αυτά τα προϊστορικά λίθινα τσεκούρια που ανακαλύφθηκαν στις όχθες της λίμνης Τουρκάνα έχουν μήκος 20 εκατοστά και έχουν σμιλευτεί και από τις δύο πλευρές, χαρακτηριστικό πιο εκλεπτυσμένων μεθόδων κατασκευής εργαλείων, οι οποίες αναπτύχθηκαν από τον Χόμο Ερέκτους, τον πρόγονο του σύγχρονου ανθρώπου.

Στην ίδια περιοχή έχουν εντοπιστεί ίχνη εξαφανισμένων ζώων που ζούσαν την ίδια περίοδο, όπως πρωτόγονα είδη ρινόκερων, ιπποπόταμων, αλόγων, αντιλόπων και επικίνδυνων αρπακτικών, όπως μεγάλες γάτες και ύαινες. Προφανώς τα αρχαία αυτά εργαλεία έδιναν τη δυνατότητα στους πρώιμους ανθρώπους να συνθλίβουν, να κόβουν και να επεξεργάζονται τα πτώματα των ζώων.

Εως τώρα, οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν ότι τα αρχαιότερα εργαλεία τέτοιου είδους προέρχονταν από την Αιθιοπία, που ήταν ηλικίας 1,4 εκ. χρόνων, ενώ ανάλογα που έχουν εντοπιστεί στην Ινδία είναι περίπου 1 με 1,5 εκατομμυρίων ετών.

Η αρχαιότερη ένδειξη κατασκευής εργαλείων από τους πρώιμους ανθρώπους βρέθηκε στην Τανζανία και τα πιο πρωτόγονα αυτά εργαλεία χρονολογούνται γύρω στα 2,6 εκατομμύρια χρόνια πριν.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips