Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ - "CELESTINE PROPHECY" - ΖΗΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ολόκληρη η ταινία)

Μελέτησα το βιβλίο πριν 12 χρόνια, όμως μόλις πρόσφατα είδα την ταινία. Επειδή δεν υπάρχουν τυχαίες συμπτώσεις, αφού βρέθηκε στα χέρια μου η ταινία, ένοιωσα την ανάγκη να την παρουσιάσω, και επέλεξα τα κομμάτια που αφορούν την ενέργεια.

Ο οικολογικά συνειδητοποιημένος πολίτης αντιλαµβάνεται τον άνθρωπο ως µέρος του «όλου», η διατήρηση και ο σεβασµός του οποίου είναι αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση και την ευηµερία των μερών.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο ολιστικής συνειδητότητας, μπορούμε να αναπτύξουμε μοντέλα ανάπτυξης στα οποία γνώμονας θα είναι η δημιουργία και όχι η καταστροφή. Δεν μπορεί βέβαια ο άνθρωπος να σταματήσει να αλλάζει την φύση, κάτι που κάνουν εκ των πραγμάτων και όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα. 

Εμείς όμως μπορούμε να καθορίσουμε το είδος των αλλαγών που προκαλούμε, με γνώμονα τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει, για την διασφάλιση ενός καλύτερου κόσμου, για τις γενεές που ακολουθούν. Το μήνυμα της φύσης είναι πως σε αντίθεση με το υφιστάμενο μοντέλο του ανθρωποκεντρισμού, όπου οι άνθρωποι βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας των ειδών, πως η ίδια έχει μια εγγενή αυτα- αξία, συνεπώς δεν είναι δυνατόν η φύση να αντιμετωπίζεται μόνο ως χρηστική αξία. Σε διαφορετική περίπτωση είναι προφανές πως η οικολογική νέμεση θα μας τιμωρήσει, υπονομεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

http://www.youtube.com/watch?v=50MQV_6_ZYk&feature=watch_response


Δείτε όλη την ταινία. Διάρκεια: 01:36:17 απο το c. c.kykeon.ning.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips