Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η κοινωνική δικτύωση, όπως δεν τη φανταστήκατε ποτέ! (video)

Ποιο facebook και ποιο Twitter. 
Ο Χάρολντ Χάκετ από το Μόντρεαλ του Καναδά δεν χρησιμοποιεί κανένα από τα δύο και προτίμησε έναν άλλο, σίγουρα πιο αργό τρόπο κοινωνικών επαφών. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Χάκετ έχει πετάξει στον Ατλαντικό περίπου 4.800 μηνύματα κλεισμένα σε μπουκάλια, ζητώντας από όποιον τα βρει να του απαντήσει. Σε αυτό το διάστημα έχει λάβει ούτε λίγο ούτε πολύ 3.100 απαντήσεις, ορισμένες με καθυστέρηση μιας δεκαετίας.

Κάθε φορά που ο άνεμος είναι ούριος, ο Χάκετ πηγαίνει στην παραλία κοντά στο σπίτι του και πετάει σημειώματα κλεισμένα σε πλαστικά μπουκάλια χυμού.

Κάθε λίγο λαμβάνει απαντήσεις, δώρα και ποιήματα από τους φίλους του σχεδόν στο μισό πλανήτη: από τη Σκανδιναβία και τη Βρετανία μέχρι τη Φλόριντα και την Αφρική, τα μπουκάλια φτάνουν σε οποιαδήποτε χώρα βρέχεται από τον Ατλαντικό.
Δεδομένου ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποιο μήνυμά του θα περάσει το Γιβραλτάρ και θα βρεθεί στη Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Χάκετ στο BBC.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips