Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Ἀποφεύγονται τὰ ἐγκαύματα;


Σε κάποιες περιπτώσεις, ναί. Ὅταν τὸ ἔγκαυμα δὲν εἶναι ἰδιαιτέρως ἐκτεταμένο. Τί σημαίνει αὐτό;

Κάποιες ὁδηγίες ἀποφυγῆς ἐγκαυμάτων, ποὺ δύο φίλοι (σὲ διαφορετικὸ χρόνο) ἐφρόντισαν νὰ μοῦ στείλουν. Τὴν πρώτη περίπτωσι τὴν ἔχω δοκιμάσει ἢδη πάρα πολλὲς φορές, ὅταν τηγανίζω! Πράγματι τὸ ἀλεύρι δουλεύει θαυμάσια ἐπὶ τῆς περιοχῆς τοῦ ἐγκαύματος. Τὴν ἄλλην ἀκόμη δὲν ξέρω. Ἀλλὰ ὁ φίλος ποὺ μοῦ τὸ ἔστειλε γνωρίζει περισσότερα. 
Μετάφραση μηνύματος απο την μακρινή Αργεντινή
Διαβάστε αυτό το μήνυμα που παρουσιάζει ενδιαφέρον….


Κάποτε μαγείρευα αλεύρι και δοκιμάζοντας αν είναι έτοιμο, μου έπεσε το πιρούνι στο καυτό νερό, από απροσεξία δε, έβαλα και το χέρι μέσα.
Την στιγμή που ούρλιαζα από τον πόνο μπήκε στο σπίτι ένας φίλος βετεράν ος του Βιετνάμ και με ρώτησε αν έχω λίγο στεγνό αλεύρι.
Εγώ έβγαλα μία σακούλα που είχα και έβαλα το χέρι μέσα.
Μού ζήτησε να αφήσω το χέρι μου στο αλεύρι για 10 λεπτά και το έκανα. Μου  αφηγήθηκε  ότι στο Βιετνάμ κάποιος καιγόταν και πάνω στον πανικό του έπεσε σε ένα τσουβάλι με αλεύρι προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά, και πως μετά δεν είχε ούτε μία φουσκάλα.
Να μην μακρηγορώ, έβαλα το χέρι στη σακούλα με το αλεύρι 10 λεπτά και όταν το τράβηξα δεν είχα το παραμικρό σημάδι ούτε φουσκάλα ούτε τον παραμικρό πόνο!!!!!!!!!!!!.
Έκτοτε έχω πάντα μια σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο για περίπτωση καψίματος.
Υπ’  όψιν πως το κρύο αλεύρι το νιώθεις ακόμα καλύτερα από αυτό θερμοκρασίας δωματίου.
Ένα μικρό θαύμα αν με ρωτάτε.!!!!!!!!!!!
Ακόμα και όταν καίω την γλώσσα μου, κάνω το ίδιο.
Διατηρείτε  λοιπόν μία σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο σας και δεν θα το μετανιώσετε.
Αν χρησιμοποιήσετε αυτή την μέθοδο μήν βάλετε βεβαίως πρώτα το καμένο σημείο κάτω από κρύο νερό, βάλτε το κατευθείαν στο στεγνό αλεύρι για δέκα λεπτά.
Δεν θα το μετανιώσετε!! (Διόνυσος) 
                       
    ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό με τους φίλους σας και την οικογένειά σας. Κρατήστε μια σημείωση ότι τα ασπράδια των αυγών είναι φάρμακο. Μην το σβήνετε προτού το στείλετε.
Καψίματα
Ένας νεαρός ψεκάζοντας το γρασίδι του με φυτοφάρμακα θέλησε να ελέγξει τη στάθμη του βαρελιού για να δει πόσο υπάρχει ακόμη. Άνοιξε το καπάκι και άναψε τον αναπτήρα του, αμέσως τον τυλίξανε οι φλόγες από τις αναθυμιάσεις του φυτοφάρμακου. Πήδηξε από την καρότσα του φορτηγού του ουρλιάζοντας. Μια γειτόνισσά του ακούγοντας τις φωνές και βλέποντας το περιστατικό έτρεξε από το σπίτι της με μια ντουζίνα αυγά φωνάζοντας “ φέρτε μου αυγά!” Τα έσπασε, διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο. Κατόπιν τα άπλωσε στο πρόσωπο του άτυχου νέου. Όταν το ασθενοφόρο κατέφθασε και οι νοσοκόμοι είδαν τον ασθενή ρώτησαν ποιός το έκανε αυτό. Όλοι δείξανε την γειτόνισσα που είχε αναλάβει πρωτοβουλία. Την συγχαρήκανε και της είπανε “ του σώσατε το πρόσωπο”. Προς το τέλος του καλοκαιριού ο νεαρός επισκέφτηκε την γειτόνισσά του με ένα μπουκέτο λουλούδια. Το πρόσωπό του ήταν σαν μικρού παιδιού.

Θαυματουργή επίδραση στα καψίματα

Θυμηθείτε αυτή την θεραπεία για καψίματα η οποία διδάσκεται στους νέους πυροσβέστες. Πρώτα πρώτα ψεκάστε κρύο νερό στην καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί και το κάψιμο ιστού να σταματήσει. Κατόπιν, απλώστε ασπράδια στην καμένη περιοχή. Μια γυναίκα έκαψε ένα μεγάλο μέρος του χεριού της με βραστό νερό. Παρόλο τον πόνο έβαλε το χέρι της κάτω από κρύο νερό, χώρισε δύο ασπράδια, τα ανακάτεψε ελαφρά και βούτηξε το χέρι της στο μίγμα. Τα ασπράδια στεγνώσανε στο χέρι της και σχηματίσανε μια προστατευτική κρούστα. Αργότερα έμαθε ότι τα ασπράδια περιέχουν φυσικό κολλαγόνο και συνέχισε να εναποθέτει χτυπημένο ασπράδι στην περιοχή. Μέχρι το απόγευμα δεν ένοιωθε πόνο και την επόμενη μέρα με δυσκολία μπορούσες να δεις σημάδι καθώς το δέρμα αποκτούσε το κανονικό του χρώμα. Η καμένη περιοχή είχε τελείως αναγεννηθεί χάρη στο κολλαγόνο των ασπραδιών, ένα πλακούντα πλήρη σε βιταμίνες. Αυτή η πληροφορία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στον καθένα μας! (Ἀνδρέας)


Θα ήθελα να συμπληρώσω: Φίλος επαγγελματίας μάγειρας έχει πάντοτε διαθέσιμο στον χώρο εργασίας του 20 κιλά χοντρό αλάτι ακατέργαστο. Έχει σώσει τρείς ανθρώπους απο πολύ σοβαρά εγκαύματα κάνοντας άμεσα εναπόθεση αλατιού με επίδεση. Είναι οδυνηρό αλλά γινεται ανάπλαση (το μαρτυρεί και το χέρι του). (Ὀδυσσεύς)


Συνεπῶς, τὸ ἀλεύρι, τὸ ἀσπράδι τοῦ αὐγοῦ καὶ τὸ ἁλάτι, εἶναι σημαντικὲς λύσεις γιὰ τὴν ἀντιμετώπισι τῶν ἐγκαυμάτων. Ἂς τὰ ἔχουμε ὑπ’ ὄψιν μας, διότι ἔτσι ὅπως πᾶμε, σὲ λίγο τὰ φάρμακα θὰ εἶναι πολυτέλεια… Ἀφῆστε ποὺ εἶναι σαφῶς ἀνώτερος ὁ φυσικὸς τρόπος ἀντιμετωπίσεως τῶν προβλημάτων ὑγείας.
Φιλονόη.
(συμπλήρωμα τοὺ ἄρθρου ἀπὸ τὴν πληροφορία ποὺ μᾶς ἔδωσε ὁ φίλος μας Ὀδυσσεύς γιὰ τὸ ᾶλας.)


http://filonohpontou.wordpress.com/2011/09/19/egaymata/


Εγκαύματα και πως μπορούν να βοηθήσουν τα βότανα
Σύμφωνα με έρευνες κάθε χρόνο τα άτομα που παθαίνουν εγκαύματα ξεπερνούν τις 70.000.......
Τα περισσότερα από αυτά τα εγκαύματα είναι εγκαύματα μικρού μεγέθους και δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.....
Δεν παύουν όμως να είναι επώδυνα και να αφήνουν μικρά σημάδια...
Μπορούν λοιπόν να μας βοηθήσουν τα βότανα και τα έλαιά τους;....
Και βέβαια μπορούν και οι επιλογές που έχουμε είναι πάρα πολλές.....
Ας τις δούμε λοιπόν....
  • πρώτα-πρώτα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και κοιτάζουμε τι από τα παρακάτω έχουμε πρόχειρο......
  • αν έχουμε λάχανο,παίρνουμε φρέσκα φύλλα και τα στρώνουμε ένα-ένα επάνω στο καμένο σημείο.....όχι μόνο τραβάνε το κάψιμο,αλλά επουλώνουν την πληγή αν ήδη έχει σχηματιστεί.....μόλις τα φύλλα ζεσταθούν τα αλλάζουμε και μία και δύο φορές....αν κινηθούμε γρήγορα ο τρόπος αυτός μπορεί και να μην αφήσει καθόλου σημάδι στο σημείο του εγκαύματος!!!!!!!!!!
  • αν είναι καλοκαίρι και έχουμε σπίτι μας ώριμο πεπόνι,παίρνουμε ένα κομμάτι το λιώνουμε καλά και κάνουμε επιθέματα.....
  • αν σε κάποια γλάστρα μας έχουμε αλόη,παίρνουμε ένα φύλλο,το ψιλοκόβουμε και το στύβουμε μέσα σε ένα φλιτζάνι και με το χυμό αλείφουμε το σημείο που έχει το έγκαυμα...αντί να στύψουμε τα κομματάκια της αλόης μπορούμε να σπάσουμε το φύλλο να το ανοίξουμε και να πάρουμε την πυκνή γέλη και να την τοποθετήσουμε όπως είναι πάνω στο έγκαυμα....ο χυμός αυτό δροσίζει,γλυκαίνει και τραβάει το κάψιμο!!!!!!
Και τώρα τα δύο πιο αποτελεσματικά βότανα για τα εγκαύματα που,κατά την γνώμη μου, δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι:
  • Το βασλαμέλαιο και
  • Το αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • Το βαλσαμέλαιο, αυτό το βάλσαμο στην κυριολεξία,έχει μακρά ιστορία σαν επουλωτικό εγκαυμάτων,όχι μόνο πρώτου βαθμού αλλά και δεύτερου....τα φλανοειδή που περιέχει αυτό το θαυμάσιο λάδι,εξαφανίζουν την κοκκινίλα και τον ερεθισμό ενώ τα καροτενοειδή αποκαθιστούν τους καμένους ιστούς!!!!!!!!!!.....κάνετε λοιπόν επιθέματα στο σημείο που υπάρχει το έγκαυμα μέχρι και τρεις φορές την ημέρα,οπωσδήποτε,μέχρι να επουλωθεί πλήρως η καμένη περιοχή!!!!!!!!!!!!!
  • Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας.....αυτό το θαυμάσιο αιθέριο έλαιο μπορείτε να το εφαρμόζετε κατευθείαν πάνω στο καμένο σημείο....κάντε λοιπόν επάλειψη με τέσσερις σταγόνες αδιάλυτου αιθέριου ελαίου λεβάντας στο σημείο που έχετε καεί μέχρι και τρεις φορές την ημέρα!!!!!!! 
(δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν από κάποιο λάθος μου έπιασα με όλη μου την δύναμη ένα πυρίμαχο σκεύος χωρίς γάντια μέσα στον φούρνο....από τον πόνο που ένιωσα και το φόβο μου,όσο αιθέριο λεβάντας είχα το έριξα επάνω στο καμένο σημείο.....ε! λοιπόν μετά από λίγο ούτε και εγώ πίστευα αυτό που έβλεπα....ούτε κοκκινίλα,ούτε φουσκάλες,ούτε πληγή.....σαν να μην κόντεψε να μείνει το δέρμα μου πάνω στο καυτό σκεύος!!!!) 


......όπως βλέπετε φίλοι μου η φύση μας έχει χαρίσει το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο φαρμακείο.......μέσα σε αυτό το φαρμακείο κρύβονται πολλά-πολλά μυστικά.....μυστικά υγείας και μυστικά ομορφιάς.....η ελληνική γη είναι γεμάτη από ένα πλήθος βοτάνων,από τα οποία το κάθε ένα,δεν έχει μία δεν έχει δύο,αλλά πάμπολλες εφαρμογές και ευεργετικές ιδιότητες......ας τα γνωρίζουμε λοιπόν σιγά-σιγά..............
thalia 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips