Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Βρέθηκε τάφος της Μυκηναϊκής εποχής στο Μεγανήσι

Συγκλονιστική υπήρξε η αποκάλυψη του Δημάρχου Μεγανησίου κου Ζαβιτσάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρχαιολογικές έρευνες ανέσυραν τάφο Μηκυναϊκής Εποχής και μάλιστα ασύλητο (που δεν έχει δηλαδή παραβιαστεί και άρα περιέχει ταφικά ευρήματα).

Ο Δήμαρχος υπήρξε πολύ φειδωλός στις δηλώσεις του και δεν εξέθεσε κανένα περαιτέρω στοιχείο, αφού το θέμα χειρίζεται με την απαραίτητη μυστικοπάθεια η Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου. Δήλωσε πάντως ότι αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού στις επόμενες εβδομάδες.

Μια τέτοια ανακάλυψη, κατανοεί ο καθένας, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο Μεγανήσι, και ειδικά μια τέτοια περίοδο, αφού εκτός από το τεράστιο Πολιτιστικό και Ιστορικό πια όφελος (επιβεβαίωση του Ομήρου για το βασίλειο της νήσου Τάφου), το Μεγανήσι εισέρχεται πλέον και στους Αρχαιολογικούς χάρτες, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται.


protothema

thebest
meganisinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips