Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Αντώνης Φώσκολος: «Αν σώθηκε η Κύπρος, η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της»

«Η Κύπρος σώθηκε οικονομικά. Αυτό το κοίτασμα είναι το σωσίβιο που περίμεναν», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Κρήτη», ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος σε θέματα υδρογονανθράκων της Καναδικής κυβέρνησης, Αντώνης Φώσκολος.
Το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρίας Noble Energy φαίνεται πως έχει χτυπήσει κοίτασμα με μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου, που ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Μάλιστα, ο κ. Φώσκολος τονίζει πως τα περισσότερα από τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ έχουν πλούσια κοιτάσματα, ειδικά αυτά που γειτονεύουν με την Ελλάδα, αυξάνοντας την πιθανότητα να είναι στην ίδια ή και σε καλύτερη κατάσταση αυτά της χώρας μας.

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά, ο κ. Φώσκολος στέκεται στο θέμα της πολιτικής βούλησης, τονίζοντας πως θα πρέπει επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να βάλει μπροστά το ζήτημα της Ελληνικής ΑΟΖ και ταυτόχρονα να βάλει μέσα στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει και άλλες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές μελέτες που έχουν γίνει, υπάρχουν σημεία στην Ελλάδα με μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο διαγωνισμό.
neatv.gr – Παντελής Γιαΐτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips