Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα υπολογιστή ρίχνει φως στο ποιος έγραψε τη Βίβλο!

Το ποιος έγραψε τη Βίβλο είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη για αρκετούς αιώνες. 
Τώρα έρχεται ένα νέο πρόγραμμα υπολογιστή που ισχυρίζεται ότι μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο!

Ισραηλινοί επιστήμονες σε συνεργασία με αναλυτές της Βίβλου κατόρθωσαν να συντάξουν έναν αλγόριθμο που διακρίνει τα διαφορετικά στυλ συγγραφής και την επιλογή λέξεων για την αναγνώριση τμημάτων που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς.

 Έτσι, παρόλο που δε μπορεί να κατονομάσει τον κάθε συγγραφέα, το εν λόγω λογισμικό προσδιορίζει με σχετική βεβαιότητα αν το κάθε απόσπασμα έχει γραφτεί από έναν ή περισσότερους συγγραφείς αλλά και σε ποιο σημείο αλλάζει κάθε φορά ο συγγραφέας.

Για παράδειγμα αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι 5 πρώτοι τόμοι της Βίβλου έχουν γραφτεί από τον Μωυσή, ενώ άλλοι διαφωνούν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα αναλύοντας το στυλ συγγραφής τους.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το λογισμικό δοκιμάστηκε σε ανακατεμένα αποσπάσματα από τα δύο εβραϊκά βιβλία των Ιεζεκιήλ και Ιερεμία με ποσοστό επιτυχίας 99%, οπότε δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του.
[πηγή dailymail.co.uk]

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips