Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

τόμπολα...

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει αυτήν τη στιγμή η χώρα διατυπωμένος σε δύο γραμμές από τον κ. Τσίπρα: «Ο Πρωθυπουργός αντικατέστησε τη μυστική διπλωματία με την Τουρκία, με την προσωπική διπλωματία με τον Ερντογάν». Αν η μυστική διπλωματία (πόσω μάλλον του ασθενέστερου με τον ισχυρότερο) κρύβει χίλιους κινδύνους, ο χιλιοστός πρώτος και χειρότερος είναι τα αποτελέσματα της προσωπικής διπλωματίας.
Η κατά τους Τούρκους απόφανση του Παπανδρέου ότι «εφ' όσον κάνουν γεωτρήσεις οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να κάνουν το ίδιο και οι Τουρκοκύπριοι», μπορεί να διαψεύσθηκε από ελληνικής πλευράς, αλλά η διάψευση δεν γίνεται και τόσον πιστευτή, όχι μόνον διότι η λογική της δήλωσης ταιριάζει στη (γνωστή) λογική του Γιωργάκη και των συναρμόδιων ΜΚΟ, αλλά διότι το γενικότερο δείγμα γραφής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εν σχέσει με την κρίση μεγαλείου που περνάει η Τουρκία του Ερντογάν είναι απ' τ' άγραφα... Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Κ.Ι. Αγγελόπουλος (στον «Επενδυτή») πιθανόν ο Παπανδρέου να αποφεύγει την ανακήρυξη της ΑΟΖ για να μη φανεί ότι δεν μπορεί να υπερασπισθεί μπροστά στην Τουρκία την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου -ή ότι, ακόμα χειρότερα, η «γκρίζα ζώνη» εκεί υπάρχει ήδη...

Γιώργος Παπανδρέου: «Μάλιστα κάλεσα τον Πρόεδρο Σαρκοζί να στείλει εμπειρογνώμονες για να δουν τι κάνει η Ελλάδα». Η δουλοφροσύνη αυτού του ανθρώπου δεν έχει τέλος.

Προφανώς δεν έχει συναίσθηση.

Πρώτα κάλεσε τους Γερμανούς να στείλουν εδώ τους βιομηχάνους τους και τους ϋμπερστρουμφύρερ των τραπεζών τους, τώρα καλεί τους Γάλλους να μας στείλουν «παρατηρητές» -μετά τη Βέρμαχτ να πλακώσει και η Λεγεώνα των Ξένων!

Προσθέστε σ' αυτούς και τους εμίρηδες που έρχονται απ' το Κατάρ - οι μόνοι που δεν έχει συναντήσει ο Γιωργάκης για να τους καλέσει κι αυτούς να μας... «επενδύσουν» και να μας επιβλέψουν είναι οι νομάδες της Ουαγκαζούντζου. Ακριβώς διότι η Ουαγκαζούντζου είναι μια φανταστική χώρα. Αν ήταν πραγματική, όλο και κάποιον πρίγκιπα που θα ενδιαφερόταν να αγοράσει τον Πανηλειακό θα είχε εντοπίσει ο Γιωργάκης, όλο και σε κάποιον επενδυτή θα πούλαγε τους κεραυνούς του Δία για την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Καθ' ότι, όπως ο ίδιος (ο Παπανδρέου) δήλωσε: «Η επένδυση κεφαλαίων στη χώρα μας σημαίνει πρώτα απ' όλα επένδυση στην ίδια την Ελλάδα» - όχι μην είσθε βέβαιοι ότι πρόκειται περί ταυτολογίας, δεν είναι σίγουρο ότι μέσα στο κεφάλι του Παπανδρέου «χώρα μας» και «Ελλάδα» ταυτίζονται...

***

Βαρέθηκα να ακούω γερμανικά στα δελτία ειδήσεων και τουρκικά στο ψυχαγωγικό (μπρρ) πρόγραμμα των καναλιών...


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 3.Χ.2011 stathis@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips