Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Πόσο επιβλαβή είναι για την υγεία σας τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε για να ακούτε μουσική;

Τώρα που τα smartphones αντικατέστησαν τις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κυκλοφορούν με δυο ακουστικά κολλημένα στα αυτιά τους. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Harvard o μέσος χρόνος που ακούει κάποιος μουσική με ακουστικά πλέον έχει αγγίξει τις δεκαπέντε ώρες εβδομαδιαίως σε σχέση με την εποχή των walkman που ήταν μόλις επτά. 
Κατά πόσο, όμως, η χρήση ακουστικών επιβαρύνει την υγεία;

Τόσο που ούτε μπορείτε να φανταστείτε. Η παρατεταμένη χρήση ακουστικών και μάλιστα με μουσική σε μεγάλη ένταση καταπονεί το αυτί που δεν μπορεί να αντέξει τόση μεγάλη δόση θορύβου και οδηγεί σε θάνατο των ταλαιπωρημένων ακουστικών κυττάρων και στην αντικατάστασή τους από ουλώδη ιστό που συνεπάγεται ένα συνεχές ενοχλητικό βουητό και μειωμένη ακοή. 


Για να το προλάβετε μηνυπερβαίνετε τη μιάμιση ώρα στη χρήση ακουστικών ημερησίως σε ένταση που δεν ξεπερνά το 80% των μέγιστων δυνατοτήτων των ηχείων, ενώ αντικαταστήστε τα ακουστικά σας με εκείνα που απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους έτσι ώστε να μην αναγκάζεστε να ακούτε μουσική στη διαπασών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips