Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Εφιάλτης: Έρχονται οι «εργαζόμενοι της μιας ημέρας»

Μένει να το δούμε και αυτό. Εργαζόμενοι της μιας ημέρας.
Η Τρόικα και οι πιστωτές μας είναι έτοιμοι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων να φέρουν στην Ελλάδα, μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, τον εργασιακό Μεσαίωνα σε όλο του το «μεγαλείο».
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου, πρόκειται για τις ημερήσιες συμβάσεις (σ.σ ήδη εφαρμόζονται στην Ισπανία με τη μορφή χαρτιού υγείας), τις οποίες υπογράφει ο εργαζόμενος με την επιχείρηση.

Ο εισερχόμενος υποψήφιος προς εργασία κόβει ένα κομμάτι από ρολό χαρτιού αναγράφει όνομα και ημερομηνία και υπογράφει. Το απόγευμα μόλις ολοκληρώσει την εργασία του σκίζει το χαρτί!

Την επόμενη ημέρα, αν η επιχείρηση χρειαστεί και πάλι τις υπηρεσίες του εν λόγω εργαζομένου, υπογράφει άλλη μια ημερήσια σύμβαση. Αν δεν τον χρειαστεί «όχι».

Έτσι ο εργαζόμενος δεν θα μπορέσει ποτέ να «κτίσει» εργασιακά δικαιώματα, όπως αποζημίωση, αυξήσεις, επιδόματα κ.λ.π.

Επίσης με το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας, που παραπέμπει σε «γαλέρα», είναι υποχρεωμένος ο ίδιος να πληρώνει την ασφάλισή του. Η εταιρεία θα του καταβάλλει ακαθάριστες τις αποδοχές και θα πληρώνει ο ίδιος ο εργαζόμενος τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Ο μισθωτός επί της ουσίας μετατρέπεται σε ελεύθερο επαγγελματία, που δεν ξέρει όμως εάν αύριο θα έχει δουλειά.

Τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, που προβλέπουν αυτή την ταπεινωτική μορφή εργασίας, μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με την επίκληση της αντιμετώπισης της κρίσης.

Και μη χειρότερα.

newscode.gr
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips