Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Οταν η φαντασία γίνεται... τροχόσπιτο

To φουτουριστικό Ecco υπόσχεται άνετα και οικολογικά ταξίδια
Η ελβετική εταιρεία NAU παρουσίασε τα σχέδια ενός οχήματος βγαλμένου κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το Ecco είναι μια υψηλής τεχνολογίας και εργονομίας αι εργονομίας «κάψουλα» που μπορεί να λειτουργεί ως αυτοκίνητο αλλά και ως τροχόσπιτο.


«Πράσινο» και πανέξυπνο
Οι σχεδιαστές του Ecco θέλησαν να δημιουργήσουν ένα όχημα που να συνδυάζει την εξοικονόμηση χώρου με νέες οικολογικές τεχνολογίες. Σχεδίασαν λοιπόν ένα πρωτοποριακό, αεροδυναμικό μοντέλο που διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι τού παρέχουν την (ηλεκτρική) κίνηση.Διαθέτει επίσης μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία θα επιτρέπει την απρόσκοπτη κίνησή του σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η παραγωγή ενέργειας από τους συλλέκτες. Για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ αποφασίστηκε το βασικό υλικό κατασκευής να είναι το αλουμίνιο.Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Ecco είναι η πολυμορφικότητα του. Ο κάτοχος του μπορεί να το χρησιμοποιεί ως συμβατικό αυτοκίνητο για να ταξιδέψει οπουδήποτε και, αν κάποια στιγμή αποφασίσει να σταματήσει για να ξεκουραστεί, με το πάτημα ενός κουμπιού ξετυλίγεται από το εσωτερικό του οχήματος ένα είδος πανιού που το μετατρέπει σε τροχόσπιτο.Μαζί με το πανί ξεδιπλώνονται κρεβάτια ενώ κάνει την εμφάνιση της και μια τουαλέτα. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει πέντε επιβάτες οι οποίοι όταν μετατρέπεται σε τροχόσπιτο μπορούν να στέκονται μέσα σε αυτό όρθιοι.
Σύμφωνα με την εταιρία το Ecco μπορεί να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2014 αλλά δεν έχει ακόμη καθοριστεί η τιμή πώλησης.perierga.gr
on-news.gr

perielladistan.blogspot.com
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips