Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Μητέρες διδύμων έχουν περισσότερες πιθανότητες διαζυγίου


Παλαιότερη έρευνα υπέδειξε ότι γυναίκες που γεννούν δίδυμα έχουν υψηλότερα ποσοστά επιλόχειας κατάθλιψης και ότι χρειάζεται συμβουλευτική για την πάθηση. Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η συμβουλευτική θα πρέπει επίσης να εφαρμόζεται στις συζυγικές διαφωνίες. Αυτό γιατί γυναίκες που γεννούν δίδυμα έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο σε σχέση με γυναίκες που γεννούν ένα παιδί.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία του 1980 από τις ΗΠΑ οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι 6.224 μητέρες για πρώτη φορά, που γέννησαν δίδυμα, είχαν 13,7% απόλυτο κίνδυνο διαζυγίου σε σύγκριση με ποσοστό 12,7% των μητέρων που είχαν ένα παιδί.

Γυναίκες που είχαν δίδυμα και γέννησαν ή παντρεύτηκαν αργότερα, ήταν λευκές ή είχαν πανεπιστημιακή εκπαίδευση ήταν λιγότερο πιθανό να πάρουν διαζύγιο. Γυναίκες που μεγάλωσαν δίδυμα που δεν παρακολούθησαν πανεπιστήμιον είχαν 14,9% κίνδυνο διαζυγίου σε σύγκριση με ποσοστό 13,3% γυναικών με δίδυμα οι οποίες είχαν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Οι ερευνητές δίνουν αρκετές εξηγήσεις για τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίου στις γυναίκες με δίδυμα. Πρώτα, μετά τη γέννηση διδύμων υπάρχουν αυξημένες συναισθηματικές και χρονικές υποχρεώσεις, που μπορούν να στρεσάρουν τους γονείς.

Στην παρούσα έρευνα φάνηκε ότι τα ζευγάρια ήταν περισσότερο πιθανόν να χωρίσουν όταν τα δίδυμα ήταν μεταξύ 8 και 18 ετών. Η συγκεκριμένη καθυστέρηση μπορεί ενδεχομένως να υποδεικνύει ότι τα ζευγάρια αισθάνονται περισσότερο στρες καθώς τα δίδυμα μεγαλώνουν ή καθυστερούν το χωρισμό μέχρι να είναι αρκετά μεγάλα τα παιδιά για να αντιμετωπίσουν το διαζύγιο. Επιπλέον, διαζύγια ήταν περισσότερο πιθανό να συμβούν όταν το ένα τουλάχιστον παιδί από τα δίδυμα ήταν κορίτσι.

Οι ερευνητές υποδεικνύουν ότι η οικονομική πίεση μπορεί ενδεχομένως να ευθύνεται για αυτά τα διαζύγια, επειδή τα κορίτσια τείνουν να είναι πιο ‘ακριβά’, καθώς ορισμένες έρευνες αναφέρουν επιπλέον κόστος 1.000 δολαρίων ετησίως για τα κορίτσια.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘ Obstetrics and Gynecology’.

iatronet.gr
Πηγές: Obstetrics and Gynecology’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips