Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Αντισυλληπτικά: στερούν την απόλαυση στο σεξ;

Τα αντισυλληπτικά, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες των επιστημόνων, φαίνεται ότι στερούν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και ευθύνονται για τη μειωμένη ηδονή στις ερωτικές επαφές.Μπορεί το αντισυλληπτικό χάπι να γλιτώνει τις γυναίκες από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή να ισορροπεί τις ορμόνες τους, όμως έχει και τα αρνητικά του. Και αυτά απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι αμελητέα, καθώς επηρεάζουν μια από τις πιο σημαντικές πτυχές στη ζωή μιας γυναίκας: την ικανοποίηση στο σεξ.

Η κατάσταση της γυναίκας όταν λαμβάνει αντισυλληπτικό προσομοιάζει με εκείνη της εγκυμοσύνης. Ουσιαστικά δηλαδή δεν υπάρχουν τα ορμονικά σκαμπανεβάσματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του κύκλου, όπως οι γόνιμες ημέρες κι έτσι η γυναίκα αναζητά περισσότερη ασφάλεια και πίστη από το σύντροφό της.

Την ίδια στιγμή, όπως προέκυψε από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Στέρλινγκ στη Βρετανία, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceeding of the Royal Society B», οι γυναίκες που λάμβαναν αντισυλληπτικά δήλωσαν πολύ λιγότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Όμως ήταν μεγαλύτερη η γενική ικανοποίηση που είχαν από τη σχέση τους, όπως η οικονομική υποστήριξη και η πίστη του συντρόφου.

Οι γυναίκες αυτές είχαν επίσης πιο αυξημένες πιθανότητες να κρατήσουν τη σχέση τους για μεγάλο διάστημα.
Σύμφωνα με τον δρ. Ρόμπερτς, κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών τους οι γυναίκες αναζητούν χαρακτηριστικά όπως τα αρρενωπά πρόσωπα που μαρτυρούν καλά γονίδια αλλά και… απιστία.

Οι γυναίκες όμως που λαμβάνουν αντισυλληπτικά δεν περνούν από αυτές τις ορμονικές φάσεις και έτσι πιθανότατα δείχνουν μεγαλύτερη τάση προς χαρακτηριστικά που οδηγούν σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Πηγή: fimes.gr


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips