Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Η μαριχουάνα. Ντοκιμαντέρ από το National Geographic

Μαριχουάνα: χρησιμοποιείται από 200 εκατομμύρια ανθρώπους και είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη παράνομη ναρκωτική ουσία στον πλανήτη.
Στις περισσότερες χώρες, η καλλιέργεια του φυτού προέλευσης (ινδική κάνναβη) είναι παράνομη, ενώ στην Ελλάδα μόλις πρόσφατα άρχισε η προετοιμασία για μετατροπή σε πταίσμα (από πλημμέλημα) της προμήθειας και κατοχής, καθώς και της καλλιέργεια φυτών κάνναβης αποκλειστικά για προσωπική χρήση.
Το φυτό χαρακτηρίζεται από αρκετούς ως επικίνδυνο, ενώ άλλοι αγνοούν ή αμφισβητούν ευθέως αυτήν την παράμετρο. Σε όλο τον κόσμο, τολμηροί καλλιεργητές δημιουργούν «κήπους» καλλιέργειάς του, σε εθνικούς δρυμούς, σε εθνικά πάρκα ακόμα και σε προαστιακές κατοικίες τις οποίες μετατρέπουν σε θερμοκήπια.

Οι επιστήμονες που έχουν εξετάσει την κάνναβη, το ταξινομούν ως ένα από τα πιο σύνθετα φυτά στο φυτικό βασίλειο, καθώς εντοπίζουν σε αυτό περισσότερες από 400 βασικές ουσίες και ενεργές χημικές ενώσεις. Στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., το εμπόριο μαριχουάνας εκτοπίζει ολόκληρο τον κλάδο εμπορίας κρασιού.

Συνυφασμένο με την τέχνη και την οικονομία, την επιβολή του νόμου αλλά και την ιατρική χρησιμότητα, στο ιδιαίτερο αυτό φυτό συνυπάρχουν τόσο το ρίσκο όσο και η ελπίδα.


tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips