Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Όμορφος πλανήτης (video)

Η φωτογραφία time-lapse είναι μια τεχνική κατά τη οποία η προβολή διαδοχικών εικόνων του ίδιου θέματος δημιουργεί την αίσθηση μιας κινηματογραφικής ταινίας σε χρόνο που κυλάει πιο γρήγορα.

Ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους στον κόσμο που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική είναι ο Νορβηγός Terje Sorgjerd ή αλλιώς γνωστός ως TSO. O TSO έχει δημιουργήσει μια σειρά από καταπληκτικά video καταγράφοντας τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα του πλανήτη όπως το Βόρειο Σέλας, την κίνηση του γαλαξία και το Αρκτικό φως. Το καθένα από αυτά χρειάστηκε μέρες ή και εβδομάδες φωτογράφισης.


 Το πρώτο video καταγράφει το Βόρειο Σέλας, το μαγικό φαινόμενο που σχηματίζεται στον αρκτικό κύκλο που δημιουργείται από το βομβαρδισμό των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας από ηλεκτρόνια που προέρχονται από φορτισμένα ηλιακά σωματίδια.
 Το δεύτερο video γυρίστηκε τον περασμένο Απρίλιο στο El Teide το ψηλότερο βουνό της Ισπανίας. Ο φωτογράφος ήθελε να καταγράψει την κίνηση του γαλαξία, όμως στη διάρκεια της φωτογράφισης μια αμοθύελλα που ξεκίνησε από τη Σαχάρα έφτασε στο El Teide. Προς μεγάλη έκπληξη του, αντί η άμμος να καταστρέψει τη φωτογράφιση του έδωσε ακόμα πιο εντυπωσιακές εικόνες (φαίνεται καθαρά μετά το 00:32)Το τελευταίο video καταγράφει το φαινόμενο του αρκτικού φωτός στο νορβηγικό αρχιπέλαγος των νησιών Λοφότεν. Λίγες εβδομάδες πριν το θερινό ηλιοστάσιο στον αρκτικό κύκλο ο ήλιος δύει στιγμιαία και ανατέλει και πάλι δημιουργόντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα του πλανήτη. Ο φωτογράφος το κατέγραψε μεταξύ 29 Απριλίου και 10 Μαίου 2011.
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips