Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι έζησαν πριν από 40.000 χρόνια

Τι αποκαλύπτουν ομάδες ερευνητών
Δύο ομάδες ερευνητών αποκάλυψαν πως πριν από 40.000 χρόνια ζούσαν ήδη οι πρώτοι Ευρωπαίοι. Η αποκάλυψη αυτή αποτελεί την παλαιότερη ένδειξη οποιασδήποτε μορφής ζωής στο χώρο της Ευρώπης.

«Ουσιαστικά είναι ίδιοι με ‘μας», τόνισε ο ερευνητής Τόμας Χίγκαμ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος μελέτησε το κόκκαλο της κάτω γνάθου ενός «προϊστορικού Ευρωπαίου», το οποίο βρέθηκε το 1927 στο Ηνωμένο Βασίλειο.Αυτοί οι άνθρωποι είχαν ενδεχομένως πιο σκούρο δέρμα από τους σύγχρονους Ευρωπαίους, παρόμοιο, ίσως, με τους σημερινούς Αφρικανούς, αλλά σε γενικές γραμμές τα μορφολογικά χαρακτηριστικά τους ήταν ίδια με τα δικά μας.

 Ο Χίγκαμ και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται πώς το ανθρώπινο οστό που βρέθηκε χρονολογείται ανάμεσα στις 41,500 και 44,200 χρόνια πριν.

Παράλληλα, βρέθηκαν παρόμοια ευρήματα στην Ιταλία, από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, τα οποία τοποθετούνται χρονολογικά τουλάχιστον 43,000 χρόνια πριν.

Και οι δύο ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν τη μετακίνηση ανθρώπινων ομάδων από την Αφρική στην Ευρώπη, υπογραμμίζει ο ερευνητής Τόμας Χίγκαμ.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά ποιόν τρόπο μεταφέρθηκαν οι άνθρωποι εκείνοι από την Αφρική στην Ευρώπη, που ακριβώς εγκαταστάθηκαν και με ποια τεχνικά μέσα το κατάφεραν καθώς και πότε ακριβώς έλαβε χώρα αυτή η μετακίνηση. Θεωρώ πολύ πιθανό το ενδεχόμενο όλα αυτά να συνέβησαν πολύ, μα πολύ καιρό πριν απ’ όσο πιστεύουμε», τόνισε ο Χίγκαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips