Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Εφευρέθηκε τσιγάρο με μεταλλαγμένο χαρμάνι

Γενετικά τροποποιημένο καπνό με ελάχιστη νικοτίνη κατασκεύασε ένα αμερικανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας, υποσχόμενο ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να κάνει τους πολίτες να κόψουν το τσιγάρο.
Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό λένε πως οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι στην προκειμένη περίπτωση το μικρότερο κακό, διότι ακυρώνουν το μεγαλύτερο κακό, που είναι ο καρκίνος.Πιο συγκεκριμένα, το γενετικά τροποποιημένο τσιγάρο υπόσχεται τη μείωση της νικοτίνης, χωρίς την οποία ο καπνιστής χάνει την απόλαυση του τσιγάρου και, με τον καιρό, την κακή συνήθεια. Η εταιρεία 22nd Century Grοup έκανε το μεγαλύτερο πείραμα που έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν και στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας έκανε μια τεράστια παραγγελία 9.000.000 τέτοιων τσιγάρων.

Οι New York Times αναφέρουν πως ήδη έχει αποδεσμευθεί ένα κονδύλι ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων για μια σειρά μελετών που σε διάστημα πέντε ετών θα αποκαλύψουν πως επιδρά η μείωση της νικοτίνης στον οργανισμό. Άλλο προϊόν πάντως προτείνει την ενισχυμένη δόση νικοτίνης με στόχο τη μείωσης της κατανάλωσης του τσιγάρου. Δυο διαφορετικές προσεγγίσεις με έναν κοινό στόχο: το κόψιμο της τζούρας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips